Wim Jonk en team langer verbonden aan Het Nieuwe Oranje

11 april 2020

Hoofdtrainer Wim Jonk blijft een jaar langer behouden voor FC Volendam. De Volendamse oefenmeester verlengt zijn contract en maakt hierdoor minimaal tot de zomer van 2022 onderdeel uit van Het Nieuwe Oranje. Ook technisch directeur Jasper van Leeuwen verlengt met een jaar, evenals de specialisten van Team Jonk die een belangrijke rol vervullen in het technische beleid dat de club sinds dit seizoen volgt. FC Volendam is verheugd dat het ondanks de onzekere tijden verder kan bouwen aan het sportieve fundament om de ambities waar te maken.

Met de aanstelling van Jonk en zijn team in april vorig jaar, zette FC Volendam in op een nieuwe koers. Nadat eerst de raad van commissarissen en later het bestuur werd voorzien van fris elan, was daarmee ook de basis gelegd voor een professionaliseringslag op het technisch gebied. Niet alleen Jonk en Van Leeuwen geven hier zichtbaar invulling aan, ook Ruben Jongkind (strategisch consultant), Freek de Boer (hoofd performance) en Michel Hordijk (hoofd skills training) leveren op verschillende gebieden met hun eigen specialisme een aanzienlijke bijdrage.

Jonk maakt in zijn eerste seizoen direct indruk. Met gemiddeld de jongste selectie van de Keuken Kampioen Divisie (uitgezonderd de beloftenteams) koppelt FC Volendam aantrekkelijk voetbal aan resultaat. Het winnen van de tweede periodetitel en de huidige derde plaats op de ranglijst zijn de eerste vruchten van de ingeslagen weg. Ook buiten de lijnen heeft FC Volendam stappen gezet door een topsportomgeving te creëren met veel persoonlijke aandacht en een nieuwe aanpak voor de technische, tactische, fysieke en mentale ontwikkeling. In de volgende fase zal de club ook aanpassingen doen in de jeugdopleiding en de samenwerking met de RKAV Volendam intensiveren.

‘Nog niet klaar hier’

“We zijn hier met zijn allen bezig met een duidelijke missie”, stelt Jonk. “Ik voel heel sterk dat iedereen binnen de club hard werkt om gezamenlijk naar een hoger niveau te groeien. Voor mij is het logisch dat we hier nog niet mee klaar zijn, dus ik kijk met veel plezier uit naar de volgende stappen. We waren al goed op weg met steeds meer sfeer en beleving in het stadion. Zodra we weer mogen spelen voor publiek kunnen we ook verder met die mooie uitdaging: het stadion vol spelen.”

‘Steun fans en sponsors nodig’

Technisch directeur Jasper van Leeuwen voegt toe: “Wij voelen ons allemaal thuis en welkom bij FC Volendam. Dit seizoen hebben we mooie eerste stappen gezet, maar we zijn er nog lang niet en je weet dat in topsport de vervolgstappen altijd nog een stuk zwaarder zijn. We hopen dat we het lopende seizoen nog kunnen afmaken zoals het hoort, maar ook daarna gaan we weer vol motivatie door op de ingeslagen weg. Namens het gehele Team Jonk spreek ik de hoop uit dat ook alle fans en sponsoren de club blijven steunen, want in moeilijke tijden zijn echt alle schouders nodig. Wij vertrouwen op de kracht van de Volendamse gemeenschap, juist op dit soort momenten kan dat het verschil maken.”

'Genieten van professionaliteit'

Ook technisch bestuurslid Hans Bond is content met de langere samenwerking. “Wij zijn als bestuur uiteraard zeer verheugd met de verlenging van Team Jonk tot de zomer van 2022. De samenwerking voldoet volledig aan onze verwachtingen. De hele club geniet dagelijks van de professionaliteit en voetbalvisie van de specialisten. Er is echter nog een hoop werk te verrichten. De missie om binnen drie jaar te promoveren maakt in onze ogen de meeste kans van slagen met Wim en zijn staf. Wij hopen hiermee een signaal af te geven dat, ondanks de onzekere situatie waarin we leven, wij blijven strijden voor onze idealen. Daar hebben we iedereen bij nodig.”

Fotocredit
Headerfoto: Stanley Gontha (Pro Shots)
Overige foto's: Fred Rotgans

Laatste nieuws