Yannick Leliendal gewenste versterking op linkervleugel voor FC Volendam

11 juli 2024

In de zoektocht naar versterking voor de positie van linkervleugelverdediger is FC Volendam uitgekomen bij Yannick Leliendal. De 22-jarige linkspoot wordt transfervrij toegevoegd aan de selectie. Leliendal tekent voor één jaar met de optie voor nog één seizoen.

De in Amsterdam geboren Leliendal, die deels opgroeide in België, was het meest recent actief voor FC Utrecht. Na zijn profdebuut bij VVV-Venlo en een sterke periode bij TOP Oss, lijfde de Utrechtse club de linkspoot in. Daarvóór speelde de aanvallend ingestelde Leliendal in de jeugdopleiding van KSK Tongeren en KRC Genk en kwam in actie voor diverse nationale jeugdteams van zowel Nederland als België. Bij FC Utrecht debuteerde de vleugelverdediger afgelopen seizoen in de Eredivisie. Hij kwam tot acht duels in de hoofdmacht en draafde negen keer op voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie.

“Ik ben blij dat ik bij Volendam heb getekend en ik verheug mij op het nieuwe seizoen om samen met ons team en de supporters te strijden voor de promotieplekken”, reageert een verheugde Leliendal.

'Absolute meerwaarde'

FC Volendam haalt met Leliendal een directe versterking voor het elftal, aldus technisch directeur Patrick Busby. "Het is een compliment voor FC Volendam dat Yannick voor ons gekozen heeft. Een week geleden zijn we in gesprek gegaan met Yannick en hebben de juiste snaar geraakt, waardoor we een week later hem kunnen presenteren als de nieuwe linksback. Yannick kan op meerdere posities uit de voeten en is met zijn type spel een absolute meerwaarde voor FC Volendam. Hij is snel, sterk in de duels, wendbaar en denkt vooruit. Met zijn komst begint het nieuwe FC Volendam mooie contouren aan te nemen."

Vijfde versterking

Leliendal is na Daan Steur, Alex Plat, Daniël Beukers en Mawouna Amevor de vijfde versterking voor FC Volendam. Komende vrijdag speelt de ploeg van trainer Rick Kruys zijn tweede vriendschappelijke duel van de oefencampagne, thuis tegen Noordwijk. De aftrap is om 20:00 uur en de entree is kostenloos.

Tekst & foto's: FC Volendam



Laatste nieuws