Zakaria El Azzouzi kiest voor FC Volendam

20 juni 2019

Zakaria El Azzouzi zal FC Volendam in het nieuwe seizoen versterken. De 23-jarige aanvaller tekent voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.

De geboren Rotterdammer doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte op 21 augustus 2015 namens Jong Ajax zijn debuut in het betaald voetbal. In de seizoenen daarna werd de talentvolle aanvaller achtereenvolgend verhuurd aan FC Twente, Sparta Rotterdam en Excelsior. In maart sloot El Azzouzi aan bij FC Emmen. El Azzouzi speelde 66 wedstrijden in het profvoetbal en scoorde daarin 21 keer.

El Azzouzi komt met de nieuwe trainer Wim Jonk een oude bekende tegen. De Volendamse oefenmeester was coach van de A1 van Ajax in de periode dat El Azzouzi tot dat team behoorde en furore maakte in de UEFA Youth League. "Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging. De trainer heeft me overtuigd en dit is de juiste plek in deze fase van mijn carrière om me goed verder te kunnen ontwikkelen."

Ook technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de versterking. "Wij kennen Zakaria natuurlijk al langer en weten wat hij in zijn mars heeft. Hij is een technisch vaardige en creatieve speler met scorend vermogen, die op meerdere aanvallende posities uit de voeten kan. Zakaria had ook in kunnen gaan op de aanbiedingen van Eredivisieclubs, maar kiest nu bewust voor zijn ontwikkeling in een omgeving en speelstijl die hem op het lijf geschreven is."

Welkom bij Het Nieuwe Oranje, Zakaria!

 

Laatste nieuws