Zakaria El Azzouzi: Weer in het Kras Stadion, maar nu voor FC Volendam

08 augustus 2019

Veel routiniers heeft FC Volendam niet. Wel een jonge ploeg vol potentie. Nieuweling Zakaria El Azzouzi is pas 23 jaar, maar heeft al meer meegemaakt, dan menig ervaren speler.

Zakaria heeft DWS, de Ajax jeugd, Twente, Jong Ajax, Sparta, Excelsior en Emmen achter zijn naam staan. Hij speelt al betaald voetbal vanaf zijn achttiende. Een van Zakaria’s hoogtepunten was de 3-6 winst met Ajax A1 op Paris Saint Germain. “Ik scoorde vier keer en gaf een assist, dat was echt genieten.”

Wim Jonk was trainer van de A1 in Amsterdam én de reden dat Zakaria voor Volendam koos. “Onder hem heb ik een fantastische tijd gehad. Hij communiceert heel open, duidelijk en eerlijk. De trainer zoekt het positieve in spelers. Hij gaat uit van kwaliteit. Maar bespreekt ook je mindere punten. Zijn manier van spelen, zijn visie en ambities met de club spreken me enorm aan. Ook ik wil mooi, aanvallend voetbal spelen.”

Zakaria heeft ook al een aantal tegenslagen achter de rug. Een mysterieuze blessure bijvoorbeeld, aan zijn buikwand. “Acht maanden heeft dat geduurd. Bij Excelsior ben ik weer te snel gaan spelen.” Zakaria twijfelde zelfs of hij ooit weer op niveau zou kunnen voetballen. “Mijn familie heeft me door die moeilijke periode geholpen. Ze volgen me overal..”

Zijn blessureperiode ziet Zakaria ook als leerproces. “Het was klote, maar ik heb wel geleerd meer naar mijn lichaam te luisteren. Misschien is die blessure zelfs wel nodig geweest.”

De spits is nu pijnvrij en fit. “Dit voelt als een tweede voetballeven.”

Het hele interview lees je in het FC Volendam Presentatiemagazine 2019-2020! Deze is gratis af te halen bij de administratie van FC Volendam en na afloop van de eerste thuiswedstrijd FC Volendam - Roda JC in de Clubcorner, het supportershome 'Aan De Dijk' en in de Fanshop.

Tekst: Voetbaldrukker
Foto's: Fred Rotgans

Foto's (2)

Klik op onderstaande afbeeldingLaatste nieuws