FC Volendam verliest met 2-0 van VVV Venlo

04 augustus 2018

FC Volendam oefende zaterdagmiddag in Reuver tegen Eredivisionist VVV Venlo. Het oefenduel eindigde in een 2-0 nederlaag voor FC Volendam.

Het duel was goed in evenwicht in het eerste bedrijf. De eerste grote kans leek voor Nick Doodeman. Met een enorme bodycheck werd hij onderuit gegooid. Er werd niet gefloten, terwijl het overduidelijk een strafschop was. Kermend bleef hij liggen met vermoedelijk een sleutelbeenbreuk of ernstige schouderblessure. Dat moest een foto in het ziekenhuis uitwijzen. Voor hem kwam Martijn  Kaars al vroeg in het veld. Beide teams kregen vervolgens een mogelijkheid om te scoren, Paul Kok namens FC Volendam, maar dat lukte niet. Na 36 minuten nam de ploeg uit Venlo de leiding door een goal van Yachuroo Roemer. VVV profiteerde van een messcherpe diepe bal, die achter de achterste lijn belandde. In het rechterblok werd de bal vrijgespeeld, waaruit een knappe pass naar links kwam. Susic speelde drie man uit en gaf Roemer een niet te missen kans. Met een 1-0 stand gingen beide teams de kleedkamers in.

Drie minuten na het startsein van de tweede helft maakte Tino Susic de tweede Venlose treffer. Nu was het de 16-jarige Roemer die in Volendams linkerverdedigingsblok zoveel ruimte kreeg dat hij de vrijstaande man voor het uitzoeken had. Zoals gebruikelijk in oefenduels vonden er veel wissels plaats in de tweede helft. Dat resulteerde in een veel beter spelend Volendam. Met een diepgaande Joey Veerman had VVV niet veel meer in te brengen. Het wachten was op een Volendamdoelpunt. Via Kevin Visser was FC Volendam dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn uitstekende schot ging van paal tot paal in de handen van Unnerstall. De tweede helft was derhalve van FC Volendamzijde veelbelovend, wat beslist perspectief biedt voor de start van de competitie.

Komende vrijdag staat het laatste oefenduel voor FC Volendam op het programma. In ons eigen KRAS-Stadion is dan mede Keuken Kampioen Divisiegenoot Jong AZ de opponent. Kick off is om 19:30 uur.

Opstelling FC Volendam:

Mitchel Michaelis, Mohamed Betti (‘74 Robin Schouten), Marco Tol, Daan Klinkenberg, Paul Kok (‘71 Ties Evers), Alex Plat (‘71 Nick Runderkamp), Nick Doodeman (‘28 Martijn Kaars), Gerry Vlak (‘55 Joey Veerman), Enzo Stroo (‘62 Rodney Antwi), Kevin Visser, Anthony Berenstein (‘71 Teije ten Den)

Foto's: Fonzie en Saskia

 

Laatste nieuws