Zege op Sparta mooi cadeau voor Johan ’Abraham’ Steur

23 maart 2012 /

Interim-trainer Johan Steur kon zich op zijn 50ste verjaardag geen mooier cadeau wensen. Zijn ploeg won met 1-0 van het op de tweede plaats staande Sparta voor de ogen van 3810 toeschouwers. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd al na vier minuten gescoord. Een prachtige pass van Maikel van der Werff van achteruit viel achter Jeroen Veldmate voor de voeten van de attente Jack Tuyp die doelman Nico Pellatz kansloos liet. Het was de negentiende competitietreffer van Tuyp.

Sparta creëerde daarna zelf een aantal fraaie kansen. Mark Veldmate had de bal voor het inschieten, maar strandde op doelman Sonny Stevens en in de rebound kreeg Jaime Bruinier een niet minder mooie kans, maar hij schoot over. Een afstandsschot van Donovan Slijngard werd ook onschadelijk gemaakt door Stevens. Toen iedereen dacht dat Mario Bilate de bal in buitenspelpositie ontving, bleek dat in de ogen van scheidsrechter Jurgen Bekebrede niet het geval. Bilate gaf de bal af aan Ilias Bel Hassani, maar die verzuimde om Sparta op gelijke hoogte te brengen. Jack Tuyp schoot - na zich handig vrijgespeeld te hebben – maar net over het doel. De door Ricky Kruys weggestuurde Michiel Kramer kreeg voor rust de kans om FC Volendam op een 2-0 voorsprong te zetten, maar hij schoot de bal net naast het doel van Pellatz.

Rood
In de tweede helft moest Sparta al snel met tien man verder omdat Illias Bel Hassani zijn tweede gele kaart kreeg van scheidsrechter Rutger Bekebrede. In het eerste bedrijf had de Spartaan zijn eerste gele kaart ontvangen na aanmerkingen op de leiding. De tweede gele kaart kreeg hij voor een schwalbe, terwijl velen dachten dat Sparta op dat moment een vrije trap zou krijgen voor een overtreding van een FC Volendamspeler. Omdat de thuisclub verzuimde met een man meer de zaak af te maken, hield Sparta tot het laatste fluitsignaal hoop op de gelijkmaker.

{foto3}

Spanning
Olaf Lindenbergh schoot royaal naast, Jack Tuyp kreeg de bal net niet over de doellijn en een als voorzet bedoelde trap van Rok Roj ging maar net langs de kruising achter. Na een goede actie over links van Robbert Mühren slaagde Tuyp er andermaal niet in om te scoren. Sparta zorgde nog voor de nodige spanning bij een serie hoekschoppen. Sonny Stevens speelde en puike partij en zijn foutloze optreden werd dan ook terecht beloond met de titel Man of the match. Eenmaal was hij bijna geklopt, maar Maikel van der Werff ramde de bal nog net voor de doellijn het veld weer in.
“FC Volendam kreeg in de tweede goede kansen maar omdat het niet scoorde, bleven we hopen op 1-1”, aldus Sparta-trainer Michel Vonk na afloop. Het was voor Sparta de derde nederlaag op rij en voor FC Volendam de eerste thuisoverwinning na 9 december jl. En de eerste overwinning onder het driemanschap

{foto4}

Johan Steur/Berry Smit/Richard Stricker
Johan Steur: “Ik ben blij dat we na lange tijd weer eens gewonnen hebben. In de tweede helft hadden we Sparta natuurlijk moeten afstraffen. ”Volgende week vrijdag mag FC Volendam op eigen veld aantreden tegen Almere City en proberen het eerste succes na de winterstop een goed gevolgd te geven om zodoende nog in de race te komen voor de play-offs.