Zondag neemt Jack Tuijp afscheid van supporters

29 augustus 2017

Aanstaande zondag neemt FC Volendam voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Sportclub Cambuur afscheid van "onze" Jack Tuijp. We verwachten jullie allemaal ruim op tijd om Jack het eerbetoon te geven dat hij verdient!

Tuijp debuteerde in het seizoen 2002/2003 in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. In zijn eerste seizoen speelde hij achttien wedstrijden en scoorde daarin zeven keer. Hij promoveerde het jaar erna met Volendam naar de Eredivisie, door na een 6e plaats in de competitie, de nacompetitie te winnen.

In 2004 vetrok hij naar FC Groningen, waarvoor hij elf keer speelde maar niet tot scoren kwam. In het daaropvolgende seizoen keerde hij op huurbasis terug bij Volendam en scoorde toen 15 doelpunten.

Nadat zijn terugkeer in Volendam definitief werd, speelde Tuijp zeven seizoenen, waarbij hij in 2007/2008 kampioen werd van de Jupiler League en topscorer. In het seizoen 2008/09 schakelde hij met een doelpunt in de verlenging Ajax uit in de derde ronde van de KNVB-beker 2008/09.

In 2013 vertrok hij voor een avontuur naar Hongarije en speelde zeven wedstrijden bij Ferençvárosi TC. In 2014 keerde hij terug naar Nederland voor een seizoen bij Helmond Sport. Zijn laatste twee seizoenen bij FC Volendam speelde hij 54 wedstrijden en 6 beker- en nacompetitiewedstrijden. In totaal speelde hij 350 competitiewedstrijden en precies 50 wedstrijden voor de beker + nacompetitie. Daarin scoorde hij 161 + 15 doelpunten totaal en werd 3x topsorer in de Eerste Divisie. Verder werd hij in seizoen 2012/13 gehuldigd als Eerste Divisie Speler van het jaar.

Zondagmiddag zal Jack in het zonnetje worden gezet in de thuiswedstrijd tegen Sportclub Cambuur.Foto's (2)

Klik op onderstaande afbeeldingLaatste nieuws