Robey Sportswear

Adres: Piekstraat 71
Postcode: 3071 EL Rotterdam
Telefoon: 088 773 6400

Contactpersoon:
Dennis van den Akker
[email protected]

 

Robey Sportswear over FC Volendam
Een op en top Nederlandse club kiest voor een authentiek Nederlands sportmerk. FC Volendam ademt voetbal. Kenmerkend voor Het Nieuwe Oranje zijn de vele lokale spelers uit de eigen jeugdopleiding zoals Wim Jonk, Arnold Mühren, Gerrie Mühren
en Dick Tol. De club is succesvol aan het bouwen aan een mooie toekomst. We zijn dan ook trots om de komende jaren samen met FC Volendam te strijden tot het laatste.

Over Robey Sportswear

Missie
Wat je sport ook is, er is geen beter gevoel dan onbevreesd aan een training of wedstrijd te beginnen. Met de wind in de rug en het geluk aan je zijde. Alsof je al 1-0 voorstaat nog voor je het veld op stapt. Ons doel is om dat gevoel voor elke sporter te recreëren, met een unieke mix van design en performance. Met sportkleding die niet alleen goed zit maar er ook goed uitziet. Met slimme designs, moderne materialen en een gouden klaver op elke schouder.

Onze missie is elke sporter te wapenen met het vertrouwen om vol aan de bak te gaan.

Wie zijn wij
Robey is een groep Rotterdammers met een levenslange passie voor sport en een missie om de wereld te veroveren. Vanuit een havenloods aan de Maas bouwen wij sinds 2012 aan het snelst groeiende performance merk van Nederland.

Wij combineren een obsessie voor voetbal, tennis, hardlopen en een heleboel andere sporten, met een bijna obsessieve aandacht voor details. Van het meest prestigieuze Eredivisie shirt tot het eenvoudigste paar sokken: alleen perfect is goed genoeg. Je pakt geen prijs zonder de allerbeste kwaliteit.

Geschiedenis
Robey werd in 1947 opgericht door Pieter Bey. Terwijl zijn Rotterdam zichzelf heropbouwde na WOII, timmerde hij aan zijn levensdroom: een eigen sportmerk. Rotterdam en Bey, of met andere woorden: Ro-Bey [ro-bei].

Het merk groeide snel uit tot een van de meest toonaangevende sportmerken van de Lage Landen en beleefde in de jaren zestig, zeventig en tachtig ware hoogdagen. Niet alleen een groot deel van recreatief, maar ook professioneel sportend Nederland droeg Robey, met het nationale elftal als absoluut hoogtepunt.

In de decennia erna zou het merk naar de achtergrond verdwijnen tot het in 2012 met dezelfde drive en passie nieuw leven werd ingeblazen.


« Terug naar sponsoroverzicht