Stammis Horeca Verhuur

Adres: Delta 10
Postcode: 1704 EE Heerhugowaard
Telefoon: 072-5716151
E-mail: [email protected]

Contactperson: Arjan Groen
E-mail: [email protected]

Over Stammis Horeca Verhuur:

Stammis Horeca Verhuur is ontstaan in 1991 toen Harry en Tine Stammis de activiteiten overnamen van een horecaverhuurbedrijf uit Heerhugowaard De Noord. Dit bedrijf ging failliet en als steun hebben ze de materialen gekocht van de bank. De toenmalige eigenaar zou de bedrijfsvoering op zich nemen onder de vlag van Stammis Verhuur tot het moment dat hij de activa weer terug zou kunnen kopen. Stammis Verhuur, opgericht in 1965, was toen al een gerenommeerd verhuurbedrijf van machines voor de grond-/weg-/waterbouw met filialen in Heerhugowaard, Beverwijk en Leiden. De voorraad horeca materialen werd onder gebracht in een landbouwschuur bij Nic Oudeman aan de Middenweg 532 in Heerhugowaard De Noord.

Na een jaar bleek wel waarom het vorige bedrijf geen recht van bestaan meer had, want de toenmalige eigenaar kwam nog steeds zijn afspraken naar de klanten niet na. Dit was voor Harry en Tine het sein om afscheid te nemen van deze persoon, en om hun nieuw verworden "hobby" op een andere manier te laten runnen. Ondertussen hadden ze al aardig geinvesteerd, en dat wilden zij toch minimaal terug verdienen. Bovendien had Harry wel lol gekregen in zijn "hobby". De nieuwe man om toch nog iets te maken van de afdeling horeca werd gevonden in de persoon van Peter van Doorn. Echter kwam er voor hem na enige tijd een andere uitdaging op zijn pad. 

In december 1993 kwam Arjan Groen (de huidige eigenaar) in beeld bij de familie Stammis. Ze kenden deze jongen natuurlijk wel van het dorp, maar er moest nog wel een hele avond brainstormen aan te pas komen voordat ze hem het vertouwen wilden geven. De schuur aan de Middenweg was ondertussen wel een beetje krap geworden dus werden er ook materialen geplaatst in de filialen van Stammis Verhuur in Beverwijk en Leiden.

De groei werd aardig voortgezet en het verdelen van de voorraad over grote afstand bleek geen luxe. Daarom werd in 1995 aan de Harlingerstraat 13 te Heerhugowaard De Noord een mooi pand gevonden (voormalig van Nic. Veldman Mechanisatie) waar alle materialen weer bijeen konden worden gebracht. Met twee fulltime werknemers en twee vrachtauto's werden daar vandaan de materialen door heel Nederland geleverd en weer opgehaald. Na twee jaar en nog een medewerker erbij, groeide de voorraad wederom uit zijn jasje en werd de naastgelegen loods gehuurd van Kees Rood.

De activiteiten van de afdeling horeca bleven aardig doorgroeien in de jaren daarna. Omdat het steeds lastiger werd om de administratie tussen de machine- en horecaverhuur te scheiden, werd in 1999 Stammis Horeca Verhuur B.V. opgericht. Toen in september 2001 Harry Stammis veel te vroeg overleed, bleef Tine achter met de twee hele mooie bedrijven. Mede omdat het haar alleen te veel was geworden heeft Arjan Groen in 2003 de aandelen van Stammis Horeca Verhuur B.V. overgenomen.

In die jaren erna bleef de groei onverminderd doorzetten en het laat zich raden dat de loodsen aan de Harlingerstraat al snel niet meer voldeden om alle materialen te herbergen. Daarom is in 2005 de stap gezet om Heerhugowaard De Noord te verlaten en werd er een logistiek optimaal bedrijfspand gevonden aan de Snelliusstraat 15 in Heerhugowaard, op industrieterrein de Zandhorst III.

Deze plek is nu al bijna elf jaar ons thuis geworden. We hebben hier heel veel zien gebeuren en we hebben er periodes van grote groei maar ook een periode van recessie meegemaakt. Toch is door de jaren heen gebleken dat onze markt stabiel blijft, en dat er naast onze dagelijkse uitdagingen nog heel veel meer is waar wij in kunnen voorzien voor onze klanten. Zeker omdat we in 2012 vaste partner zijn geworden van Heineken Horeca Services, is onze huidige stek wederom veel te klein geworden. Zelfs met een extra magazijn aan de Zandruiter in Winkel, redden we het niet meer om goed en optimaal met de ruimte om te gaan.

In 2016 gaan wij dan ook beginnen met  nieuwbouw op industrieterrein de Vaandel te Heerhugowaard. Aan de Delta zal daar een prachtig magazijn met kantoren en inpandige laaddocks verrijzen.

www.stammishorecaverhuur.nl


« Terug naar sponsoroverzicht