Stoic

Adres: Gustav Mahlerplein 109-115
Postcode: 1082 MS Amsterdam
Telefoon: 020-4919800

Contactpersoon: Henk Kras
E-mail: [email protected]

Over Stoic:

Calm.Capital.Control.
Elke vermogensbeheerder heeft zo zijn eigen beleggingsfilosofie. Sommigen ‘geloven’ in bepaalde aandelen. Weer andere beheerders denken door de juiste timing de markt te kunnen verslaan: ze hebben allemaal een overtuigende onderbouwing, maar feitelijk proberen ze allemaal de financiële markten te voorspellen. Best vreemd eigenlijk, dat de financiële industrie, die zich voordoet als zéér rationeel en verstandig, volledig gebaseerd is op dit soort voorspellingen. Het is net alsof ze een glazen bol gebruiken.

Geen voorspellingen, maar feiten
Volgens ons is helemaal niemand in staat om de toekomst te voorspellen. Daarom hebben wij een compleet andere beleggingsfilosofie ontwikkeld: wij baseren onze beslissingen alleen op kenbare feiten. Een voorbeeld: rendementen zijn onvoorspelbaar, maar kosten zijn een feit. We doen er daarom alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden, want dat is de beste manier om een sterk rendement over te houden. Simpel toch?

“We houden onze blik stuurs gericht op de stip op de horizon: uw beleggingsdoel.”

Daarnaast schakelen we emoties zoveel mogelijk uit. Bij beleggen spelen ‘angst’ en ‘hebzucht’ namelijk altijd een grote rol. Vanuit angst communiceren sommige vermogensbeheerders dat ze “even uitstappen als het tegen zit”. Vanuit hebzucht worden behaalde winsten snel afgeroomd. Dat klinkt plausibel en betrouwbaar, maar onderzoek bewijst keer op keer dat ‘blijven zitten’ veel verstandiger is.

Altijd stoïcijns
Onze beleggingsfilosofie onderkent het bestaan van al deze menselijke emoties wel degelijk, de financiële markten worden er zelfs door gestuurd. Maar we laten er ons niet door afleiden. We houden onze blik stuurs gericht op de stip op de horizon: uw beleggingsdoel. Sterker nog, we doen in feite niet zoveel. We ‘beleggen’ uw vermogen niet, we stallen het op een zo veilig mogelijke manier, waarbij we ervoor zorgen dat het simpelweg meegroeit met de inflatie en de wereldeconomie. We doen niet aan 'Vermogensbeheer' of aan 'Asset Management'. Kortom: we blijven altijd stoïcijns.

Wij zijn Stoic. En wat we bieden noemen we Calm Capital Control.

www.stoic.money


« Terug naar sponsoroverzicht