Achtklapper voor FC Volendam bij seizoenstart in De Rijp

08 juli 2022

FC Volendam is de oefencampagne gestart met een ruime overwinning. De mannen van Wim Jonk maakten er acht tegen S.V. De Rijp: 0 - 8. Daarmee gaven de Volendammers hun visitekaartje af bij de Waterlandse regioclub.

Op het goedgevulde sportcomplex in De Rijp trad FC Volendam aan in het hagelnieuwe thuistenue. Het duurde negen minuten voor de Volendamse gasten elkaar voor het eerst de hand konden schudden. Robert Mühren kreeg de bal panklaar van Daryl van Mieghem en haalde de trekker over voor 0 – 1.

Zoals afgesproken zochten beide teams na iets meer dan twintig minuten de drinkflessen op. Voor Mühren, Benaissa Benamar en Franco Antonucci hete moment om de reservebank op te zoeken. Lequincio Zeefuik, Dean James en Koen Blommestijn mochten bijdragen aan een grotere score. Het scheelde een haar of laatstgenoemde liet het netje bollen. Zijn knappe, achterwaartse ging maar net over. Het bleek uitstel van executie: twee minuten later haalde Blommestijn opnieuw uit en poeierde de bal achter doelman Jos Timmer.

Krullen

Een poging van Ibrahim El Kadiri scheerde ogenblikken later langs de verkeerde kant van de paal en ook Van Mieghem zag zijn inzet gestrand. Twee minuten voor het einde van blok twee krulde El Kadiri de bal wél tegen de touwen voor de derde Volendamse treffer. Doelpunt nummer vier kwam niet veel later van de schoen van Lequincio Zeefuik, die de voorzet van Van Mieghem op waarde schatte: 0 – 4.

Drie binnen vijf minuten

Elf nieuwe, vooral jonge, namen verschenen na de pauze binnen lijnen. Zij hadden nog geen kwartier nodig om drie keer het net te vinden. Tayrell Wouter, Ezechiel Fiemawhle en Volendammer Billy van Duijl waren binnen vijf minuten drie keer trefzeker en tilden de stand naar 0 – 7. Voor de thuisclub was dat het moment om ook van zich te laten horen, maar Jip de Graaf kreeg de bal niet langs doelman Abdessalam Ouboumalne. Het slotwoord was voor Joey Antonioli. De aanvoerder van de tweede helft schoot raak vanaf de stip voor 0 – 8. In de slotminuten gingen de handen nog op elkaar voor De Rijp-speler Wesley Rollman, die door een tumor noodgedwongen afscheid moet nemen van het Rijper vlaggenschip.

KRC Genk

Zaterdag is KRC Genk de tweede tegenstander in de oefencampagne. Het duel wordt gespeeld bij Alkmaarsche Boys. De aftrap is om 14.30 uur. Kaarten voor dit duel zijn te koop aan de kassa van het Alkmaarse sportcomplex. Bekijk hier het volledige oefenprogramma.

Scoreverloop:
9’ Robert Mühren 0 – 1
27’ Koen Blommestijn 0 – 2
38’ Ibrahim El Kadiri 0 – 3
40’ Lequincio Zeefuik 0 – 4
54’ Tayrell Wouter 0 – 5
57’ Ezechiel Fiemawhle 0 – 6
59’ Billy van Duijl 0 – 7
81’ Joey Antonioli 0 – 8 (penalty)

Basisteam S.V. De Rijp: Jos Timmer, Beau van Leeuwen, Jurjen Cramer, Patrick Brouwer, Matthijs Mars; Bas Koster, Tim Deitmers, Valentijn Jonk; Jip de Graaf, Mike Poel, Milko Laan.

Wissels S.V. De Rijp: Leon Commandeur, Nick Blokdijk, Rick Waal, Rody Gast, Pascal Oudejans, Matthijs Zijp, Luc van Aalderen, Robbert Waal, Wesley Rollman.

FC Volendam eerste helft: Barry Lauwers; Achraf Douiri, Damon Mirani, Josh Flint (21’ Dean James), Derry John Murkin; Benaissa Benamar, Franco Antonucci (21’ Koen Blommestijn), Walid Ould-Chikh; Daryl van Mieghem, Robert Mühren (21’ Lequincio Zeefuik), Ibrahim El Kadiri.

FC Volendam tweede helft: Kayne van Oevelen (64’ Abdessalam Ouboumalne); Givairo Read (64’ Jermaine Rijssel), Rob Tol, Billy van Duijl (64’ Milan Engelander), Vernon Addo; Joey Antonioli, Rovien Ostiana, Milan de Haan (64’ Imran Nazih); Leon Maloney, Ezechiel Fiemawhle, Tayrell Wouter (64’ Ibrahim Aoulad-Lfadil).

Tekst & foto’s: FC Volendam


Laatste nieuws