Antonioli schiet Jong FC Volendam langs IJsselmeervogels

IJsselmeervogels - Jong FC Volendam: 0 - 1 (0 - 0)

12 november 2022 / Jack's League

Jong FC Volendam won afgelopen zaterdag knap van IJsselmeervogels. Joey Antonioli stelde met de enige goal de winst veilig: 0 - 1.

Het was de thuisspelende ploeg die sterker aan de wedstrijd begon. IJsselmeervogels-verdediger Pim ten Have bediende Mike van de Laar met een diepe bal, maar deed dit te onzorgvuldig. Jong FC Volendam-sluitpost Kayne van Oevelen maakte de poging van de middenvelder onschadelijk. Niet lang daarna moest Van Oevelen weer ingrijpen, toen Wessel Boer zijn kopkans in de handen van de Volendammer knikte. Het duurde niet lang voor IJsselmeervogels opnieuw uitbrak, toen Jarno Westerman een steekpass gaf aan oud-FC Volendammer Daniël van Son. De rechtsback kon zelf uithalen, maar in plaats van egoïstisch te zijn bediende hij Youssouf Blel. De spits, die in de jeugd van FC Volendam speelde, was echter onzorgvuldig en werkte de bal naast.

Na deze kans leefden de oranjehemden op. De Volendammers stegen boven het niveau van IJsselmeervogels uit. Terwijl Boer slordig balverlies leed, profiteerde Joey Antonioli. De spelmaker won het balbezit en gaf over aan Calvin Twigt. De middenvelder combineerde met Quincy Hoeve en schoot vervolgens zelf richting de verre hoek. Één nadeel: Jaimy Schaap lag in de weg. Niet lang daarna nam Van de Laar het initiatief, toen Van Oevelen de bal net niet uit de lucht kon plukken. Gelukkig stond aanvoerder Jay Koorndijk op de juiste plek om de bal ruim voor de lijn weg te werken. Dit bleek ook gelijk de laatste doelpoging te zijn en werd er gerust met de brilstand.

Heer en meester

In de tweede helft gaf Jong FC Volendam pas echt zijn visitekaartje af. IJsselmeervogels kwam nergens meer door. Antonioli dribbelde over de rechterflank en gaf voor op Givairo Read. De jonge verdediger van de Volendammers wilde met een volley uithalen, maar de bal ging hoog over. Kort daarna won diezelfde Read het duel van invaller Morad El Haddouti. Read speelde Vernon Addo in, die meteen Diego Gustavo vond. De Braziliaanse middenvelder begon voor het eerst in de basis en mocht meteen een assist op zijn naam zetten. Een prachtige crossbal naar Antonioli werd schitterend afgewerkt, toen de middenvelder de bal vol op de pantoffel in de kruising jaagde: 0 – 1.

De ploeg uit Spakenburg mocht één doelpoging noteren in het tweede bedrijf. Van de Laar profiteerde van slordig balverlies van invaller Milan de Haan en gaf voor op El Haddouti. De aanvaller wilde de bal in de verre hoek krullen, maar de bal werd per ongeluk weggekopt door collega Khalid Tadmine. Ondanks vijf minuten blessuretijd, bleef Jong FC Volendam boven De Vogels uitstijgen en stelde het de eerste winst op De Westmaat ooit veilig. Eindstand: 0 – 1.

TEC-thuis

Aanstaande zaterdag neemt Jong FC Volendam het op tegen TEC uit Tiel. De aftrap staat gepland om 15:30 uur.

Scoreverloop:
56’ Joey Antonioli 0 – 1

Opstelling IJsselmeervogels: Jaimy Schaap; Daniël van Son, Pim ten Have, Wessel Boer, Bradley Martis; Mike van de Laar (75. Kai Heerings), Jordy Ruizendaal; Jarno Westerman (46. Morad El Haddouti), Khalid Tadmine (75. Darren Rosheuvel), Kevin Sterling; Youssouf Blel (46. Kian Visser).

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Déron Payne (37. Rob Tol), Waleed Ait Abdellah, Jay Koorndijk, Vernon Addo, Givairo Read; Calvin Twigt, Joey Antonioli (84. Ezechiel Fiemawhle), Billy van Duijl (57. Milan de Haan), Diego Gustavo; Quincy Hoeve.

Tekst: Stefan van Nierop
Foto’s: IJsselmeervogels
Laatste nieuws