Jong FC Volendam krijgt pak slaag van concurrent

ASWH - Jong FC Volendam 5 - 2 (2 - 2)

05 oktober 2019 / Tweede Divisie

Het zag er na 45 minuten spelen nog niet naar uit dat Jong FC Volendam met een pak slaag naar huis gestuurd zou worden. Na zeven wedstrijden bezet de ploeg van Smit en Plat nu de één na laatste plaats in de Tweede Divisie.

Voordat de wedstrijd begon was er een kleine tegenvaller in het Volendam kamp. Doelman Barry Lauwers bleek na de warming-up toch niet fit genoeg om te starten. Zijn plaats onder de lat werd dus ingenomen door Stan Zoetebier. Die zelfde Zoetebier werd direct door de ASWH aanval op de proef gesteld. Een eerste mogelijkheid werd echter door Ismail Yildirim voorlangs geschoten. Maar even later kreeg die zelfde Yildirim vanaf elf meter een grotere kans. Hij werd zelf door Mohamed Betti licht aangetikt en de scheidsrechter wees naar de stip. Achteraf kunnen we constateren dat bij een VAR het een vrijetrap was geworden, maar goed die hebben we niet. De vijfde strafschop tegen al weer voor Jong FC Volendam. En ook deze werd, uit het oogpunt van de keeper, links naast hem geschoten. Een vroege voorsprong dus voor de thuisploeg. Ondanks dat het spel wel aardig was, duurde het tot bijna halverwege de eerste helft voordat de eerste echte kans te noteren was voor Jong FC Volendam. Een mooie pass op Martijn Kaars vanaf het middenveld, die vanaf de achterlijn de bal voor trok. De ingelopen Roy Tol kon zo vrij simpel de 1-1 op het bord schieten. Lang konden we hier niet van genieten, want 70 tellen later stond ASWH al weer op voorsprong. Een voorzet vanaf rechts door Lorenzo Braaf kon niet onderschept worden door Brian Plat, waardoor Sam van de Kreeke Stan Zoetebier kon verschalken. Vanaf de aftrap zocht Jong FC Volendam direct de aanval, maar Martijn Kaars wilde niet voor eigen succes gaan en legde de bal terug. Helaas stond er nu een verdediger voor Roy Tol. Het bleek echter uitstel van executie. Op aan geven van Roy Tol kopte Martijn Kaars twee minuten later alsnog de 2-2 binnen. En de spelers bleven gaan, want amper een minuut later leek Sam van de Kreek de 3-2 op zijn schoen te hebben, maar hij miste volledig de bal. Kort voor de rust kregen Martijn Kaars van FC Volendam en Nick Slotboom van ASWH de kans om hun team met een voorsprong de rust in te laten gaan. Kaars verzuimde zelf af te drukken terwijl Slotboom zag dat Zoetebier de bal uit de goal tikte. Na een aantrekkelijke eerste helft gingen de teams dus met 2-2 naar de kleedkamers.

Nadat kort na rust ASWH geen tweede strafschop kreeg was het niet veel later toch 3-2 voor de thuisploeg. Op aangeven van Ismail Yildirim knalde Clarence Bijl de bal in de kruising achter de kansloze Stan Zoetebier. Met Youssef Blel als verse aanvaller voor Dyllandro Panka ging Jong FC Volendam op jacht naar de 3-3. En de ploeg kwam er ontzettend dichtbij. Martijn Kaars dook op voor de doelman, maar werd slim iets naar buiten gedreven zodat hij uit een lastige hoek het moest proberen. Maar nog geen vijf minuten later leek hij een niet te missen kans te krijgen, helaas kreeg hij de bal niet onder controle en bleef het 3-2. Met nog een kwartier op de klok hadden de oranjehamden ook het geluk niet aan hun zijde. Een harde voorzet van Mohamed Betti kwam op de pantoffel van Dean James. Zijn inzet belandde op de paal en vervolgens zo in de handen van de doelman. Er werd gestreden, maar dat betekende ook ruimte achterin. Hier maakte binnen twee minuten de thuisclub tot tweemaal toe dankbaar gebruik van. Zo moest Jong FC Volendam zonder punten afreizen naar huis. Volgende week ontvangt de ploeg in het eigen Kras Stadion De Treffers, de beste zondagclub aller tijden

5' - Ismail Yildirim (strafschop) 1-0
20' - Roy Tol 1-1
22' - Sam van de Kreeke 2-1
26' - Martijn Kaars 2-2
52' - Clarence Bijl 3-2
80' - Ismail Yildirim 4-2
81' - Lester Pires 5-2