FC Volendam winterkampioen na fraaie tweede helft in Almere

Almere City FC - FC Volendam: 2 - 3 (1 - 0)

17 december 2021 / Keuken Kampioen Divisie

Dat het een speciale vrijdagavond zou worden, stond van tevoren eigenlijk wel vast. Robert Mühren werd namelijk benoemd tot beste speler van de periode in de Keuken Kampioen Divisie en Damon Mirani kwam in actie tegen zijn voormalige werkgever. Na een moeizame eerste helft wisten de Volendammers drie keer te scoren in het tweede bedrijf, dat leverde een 2 - 3 zege op in Almere. Door de overwinning mag de Volendamse equipe zich winterkampioen noemen. Bovendien is het voor het eerst in ruim zestig jaar dat FC Volendam 45 punten in de eerste twintig duels behaalt.

Het bleef in de eerste twintig minuten van de wedstrijd behoorlijk rustig tussen beide teams. Daryl van Mieghem zorgde met een actie voor het eerste gevaar van het duel. De buitenspeler wist te bal panklaar te leggen voor Walid Ould-Chikh, maar de verdediger wist de bal niet achter Agil Etemadi te werken. Daarna volgde er een stormvloed aan Volendamse kansen. Robert Mühren kreeg een aantal mogelijkheden, maar rondde niet af. Martijn Kaars kreeg nog een kans, maar ook hij verzuimde om de Volendamse equipe op voorsprong te zetten. Vervolgens moesten de Oranjehemden opletten in de achterhoede.

Slippertje

Filip Stanković was in eerste instantie belangrijk met een knappe redding, maar verslikte zich daarna in een uitgooi die hij in de voeten van Jonas Arweiler legde. De Duitse spits van Almere City kon de bal vervolgens voor het doel brengen, waar Lance Duijvestijn hem voor het binnenschieten had. Met de 1 - 0 op het bord probeerde Mühren hierop wat terug te doen, maar na een prachtige actie stuitte hij op de benen van de Flevolandse defensie.

De thee had de mannen van Wim Jonk goed gesmaakt, want na tien minuten in de tweede helft, waarin Kevin Visser en Josh Flint hun entree maakten, hadden ze de gelijkmaker te pakken. Een geweldige aanval over vier schijven werd op geweldige wijze binnen gewerkt door topschutter Mühren. De aanvaller kon een voorzet van Daryl van Mieghem vol op de schoen nemen, waarna deze schitterend in de verre hoek landde. Het was alweer de negentiende treffer voor de spits. De Volendamse topscorer ging vervolgens op zoek naar meer. Via de kluts kwam hij oog-in-oog te staan met Etemadi, maar schoot hij de bal over het Almeerse doel.

De jacht ging vervolgens op volle kracht door. Waar Ould-Chikh in de eerste helft al dichtbij een doelpunt kwam, schoot hij hem in de tweede helft wel tegen de touwen. Vanaf randje zestien schoot hij de bal in de hoek langs Etemadi om zo de Volendammers op een 1 - 2 voorsprong te zetten. Daarmee was de formatie van Wim Jonk nog niet klaar. De oefenmeester bracht Ibrahim El Kadiri in de ploeg, die meteen met zijn eerste balcontact trefzeker bleek.

Winterkampioen

Met de 1 - 3 op het scorebord konden de Volendammers iets comfortabeler richting het eindsignaal. Daar schuilde meteen het gevaar in, want Duijvestijn trof kort daarop opnieuw het net. Via binnenkant paal liet de aanvallende middenvelder Stanković kansloos. Ondanks dat de marge verkleind werd naar één, de Volendammers bezweken niet onder Almeerse druk en de drie punten weer mee terug te nemen naar het dorp. Met de overwinning zijn de Volendammers winterkampioen en tevens ook achttien wedstrijden ongeslagen.

De wedstrijd in Almere was de laatste voor de winterstop. De Volendammers krijgen nu rust tot 3 januari in het nieuwe jaar en spelen op 9 januari weer hun eerste duel. Dan komen zij thuis in actie in de ‘Vissersderby’ tegen Telstar.

32’ Lance Duijvestijn 1 - 0
55’ Robert Mühren 1 - 1
67’ Walid Ould-Chikh 1 - 2
74’ Ibrahim El Kadiri 1 - 3
78’ Lance Duijvestijn 2 - 3

Opstelling Almere City: Agil Etemadi, Bram van Vlerken, Ramon Leeuwin (15’ Ezra Hoogenboom), Jordy Rullens, Thomas Poll, Tim Receveur (C), Jorrit Smeets, Jeffry Puriel, Lance Duijvestijn, Thijs van Leeuwen (63’ Marcelencio Esajas), Jonas Arweiler (63’ Maarten Pouwels).

Opstelling FC Volendam: Filip Stanković, Denso Kasius, Brian Plat, Damon Mirani (C), Walid Ould-Chikh, Boy Deul, Gaetano Oristanio (46’ Josh Flint) , Calvin Twigt (46’ Kevin Visser), Daryl van Mieghem (89’ Lequincio Zeefuik), Robert Mühren, Martijn Kaars (73’ Ibrahim El Kadiri).

Tekst: Maarten Schuijl
Foto’s: Fred Rotgans