Enthousiast Jong FC Volendam naar Tiel

zaterdag 21 mei 2022, 15:30 uur

19 mei 2022 / Jack's League

Na de winst van afgelopen zaterdag tegen De Treffers (3-0), wil Jong FC Volendam met dezelfde gedachtegang richting Tiel vertrekken. Daar treft de ploeg van Kiki Musampa TEC aan. De aftrap is om 15:30 uur. 

De ploeg van Hans van Haar staat momenteel één plek onder de Volendammers. Beide teams strijden om lijfsbehoud in Jack's League, dus zullen zij beide alles op alles zetten om de winst naar eigen hand toe te trekken. De laatste vijf resultaten vallen tegen bij TEC. Afgelopen zaterdag werden die Tielnaren van de mat gespeeld door Katwijk. De eindstand werd 6-0. Een week eerder verloor TEC tegen HHC Hardenberg. Die wedstrijd eindige in 0-2. Tegen HFC speelden zij 0-0, tegen Spakenburg wonnen de Tielnaren met 2-0. Tegen Excelsior Maassluis moesten ze het met één punt doen. Het duel eindigde in 1-1. 

De gevaarlijkste man aan de zijde van TEC is Gino Bosz. De middenvelder, die uitkwam voor o.a. Vitesse, Heracles, Cambuur en Go Ahead Eagles, was dit seizoen goed voor negen goals en twee assists. Hiermee is hij topscorer voor TEC. 

Weg omhoog

Beide teams zijn in de race om degradatie te voorkomen. Momenteel bezit TEC plek vijftien. Jong FC Volendam een plekje hoger: veertien. Voor Jong FC Volendam betekent deze positie sowieso play-offs. Dit zullen zij doen tegen óf Almere City onder 21 óf Feyenoord onder 21. Dit wordt bepaald in een tweeluik tussen deze ploegen. TEC staat een plek boven die play-off wedstrijden. Mocht het verliezen, moeten ze de rest van het speelschema winnen om nacompetitie te voorkomen. 

Oude bekenden

TEC en Jong FC Volendam zijn geen vreemden van elkaar. De teams stonden maarliefst zeven keer eerder tegenover elkaar. De laatste twee edities wonnen de Volendammers. De keer daarvoor bleven de punten in Tiel.

Laatste vijf ontmoetingen

27-11-2021 | Jong FC Volendam - TEC: 4 - 0
Lequincio Zeefuik, Koen Blommestijn, Tayrell Wouter (2x)
01-02-2020 | Jong FC Volendam - TEC: 3 - 1
Dyllandro Panka, Jim Beers em Youssouf Blel
31-08-2019 | TEC - Jong FC Volendam: 2 - 0
14-04-2019 | TEC - Jong FC Volendam: 1 - 0
24-11-2018 | Jong FC Volendam - TEC: 1 - 1

Martijn Kaars

Arbitrage en Twitter

De wedstrijd staat onder leiding van Luuk Timmer. Langs de zijlijnen worden Luc de Koning en Lars Faber ingezet om Timmer te assisteren. De vierde official-rol wordt ingevuld door Max Kok

De wedstrijd is live te volgen via het Twitter-account van FC Volendam. Via de hashtag #tecjvo kun je alle hoogtepunten van de wedstrijd volgen.

Foto's: Pierre Mettes


Laatste nieuws