Fantastische eerste helft genoeg voor FC Volendam

FC Volendam - Helmond Sport: 4 - 1 (4 - 0)

25 februari 2022 / Keuken Kampioen Divisie

Op een feestelijke vrijdagavond heeft FC Volendam met 4 – 1 gewonnen van Helmond Sport. Het gouden duo Robert Mühren – Daryl van Mieghem gidste de koploper in de eerste helft naar een 4 – 0 voorsprong wat meer dan genoeg bleek om de overwinning vast te stellen, ondanks een doelpunt van Helmond Sport vlak voor het einde van de wedstrijd.

Helmond Sport begon weliswaar als hekkensluiter aan de wedstrijd maar toch werd de jarige Filip Stanković als eerste gedwongen tot een redding. In de achtste minuut liet Mühren zien waarom FC Volendam bovenaan staat: op aangeven van Van Mieghem schoof de nummer 21 de bal in de verre hoek voor zijn 21e doelpunt van het seizoen. Twee minuten later was het opnieuw Mühren die het net liet trillen. Uit een scherp aangesneden corner van wederom Van Mieghem kopte de spits de bal steenhard binnen.

Daarna volgde een vrij rustige periode. Pas veertien minuten na de goal van Mühren was het Gaetano Oristanio die doelpunt nummer drie op het scorebord bracht. Na een prachtige individuele actie schoof de nummer tien de bal rechts achter de keeper in het doel van Helmond Sport. De Noord-Brabanders waren verre van kansloos in de eerste helft. Op precies een half uur wist de jarige Stanković de bal fantastisch van de lijn te halen. Toch was het FC Volendam dat de 4 - 0 binnenschoot. Mühren veroverde de bal op de middenlijn en gaf perfect door op Boy Deul die de bal in de verre hoek krulde. Mühren, zoekende naar zijn hattrick schoof de bal net voor rust naast het doel.

Zakelijke tweede helft

Trainer Wim Jonk voerde in de rust drie wissels door: Walid Ould-Chikh, Deul en Dean James bleven in de kleedkamer achter en werden vervangen door Franco Antonucci, Kevin Visser en Mike Eerdhuijzen. Wederom was het Stanković die eerst redding moest brengen op een kopbal van Jellert van Landschoot. De doelman was echter niet van plan om doelpunten weg te geven en toonde eens te meer aan in bloedvorm te zijn.

In de 65e minuut volgde een tegenvaller voor Het Nieuwe Oranje; Achraf Douiri moest het veld met een blessure verlaten en werd vervangen door Ibrahim El Kadiri. Beide teams kwamen in de tweede helft moeilijk aan voetballen toe. Pas in de 80e minuut kwam FC Volendam tot een serieuze doelpoging: Antonucci krulde de bal uit een vrije trap op de paal. Vier minuten later maakte Helmond Sport dan toch de eretreffer: Ilias Breugelmans kon de bal vrij intikken na een goede redding van Stanković. De goal van Helmond Sport was het laatste wapenfeit van de wedstrijd en de wedstrijd eindigde in een 4 - 1 overwinning voor de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Met twee goals en een assist werd Mühren bekroond tot man of the match.

Op naar Venlo

Volgende week vrijdag hervat FC Volendam de jacht op het kampioenschap van de Keuken Kampioen Divisie. VVV Venlo ontvangt dan Het Nieuwe Oranje. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Scoreverloop:
8' Robert Mühren 1 - 0
10' Robert Mühren 2 - 0
24' Gaetano Oristanio 3 - 0
37' Boy Deul 4 - 0
85' Ilias Breugelmans 4 - 1

Opstelling FC Volendam: Filip Stanković, Achraf Douiri (65' Jozhua Vertrouwd), Damon Mirani, Benaissa Benamar, Dean James (45' Mike Eerdhuijzen), Walid Ould-Chikh (45' Francesco Antonucci), Gaetano Oristanio (56' Ibrahim El Kadiri), Boy Deul (45' Kevin Visser), Daryl van Mieghem, Robert Mühren, Bilal Ould-Chikh.

Opstelling Helmond Sport: Mike Haverkotte, Maxime de Bie, Robin van der Meer, Dean van der Sluys, Jarno Lion, Jellert van Landschoot, Arno van Keilegom (81' Lucas Defise), Thomas Beekman (46' Sander Vereijken), Jelle Gooselink (68' Jesse Hendrikx), Dylan Seys (56' Ilias Breugelmans), Boyd Reith.

Tekst: Bram van Lint
Foto's: Jan Mulder & Fred Rotgans