FC Utrecht laatste tegenstander voor WK-break

09 november 2022

FC Utrecht is de laatste tegenstander van FC Volendam voor de WK-break. De ploeg uit de Domstad komt zaterdagmiddag op bezoek in het Kras Stadion. De aftrap staat gepland om 16:30 uur.

In de Eredivisie bezet FC Utrecht na dertien duels de zevende plaats. De ploeg van trainer Henk Fräser won de laatste vier duels, waaronder het duel van afgelopen weekend in eigen huis tegen FC Groningen: 2 - 1. Taylor Booth en Sander van de Streek verzorgden de treffers. Met Bas Dost en Anastasios Douvikas beschikt FC Utrecht over twee sterke spitsen in de voorhoede. Samen waren ze goed voor elf van de negentien Eredivisie-doelpunten van de rood-witten. Op het middenveld drukt de dit seizoen teruggekeerde Jens Toornstra veelal zijn stempel. Daarnaast maakt ook middenvelder Booth de laatste weken een sterke indruk bij FC Utrecht.

Harald Wapenaar

In de selectie van FC Utrecht zitten geen spelers met een FC Volendam-verleden. Wel speelde de Edamse doelman Calvin Raatsie in de jeugd van RKAV Volendam. Harald Wapenaar, momenteel keeperstrainer bij de club uit Utrecht, vervulde diezelfde rol tussen 2010 en 2015 bij FC Volendam. In de selectie van FC Volendam zijn er meerdere spelers met een verleden bij FC Utrecht. Benaissa Benamar verruilde Telstar in 2021 voor FC Utrecht. De verdediger werd vorig seizoen verhuurd aan FC Volendam en maakte deze zomer de definitieve overstap naar het Kras Stadion. Henk Veerman en Bilal Ould-Chikh hebben ook een verleden bij FC Utrecht. Ibrahim El Kadiri speelde er in de jeugd.

Positieve balans

De laatste ontmoeting met FC Utrecht was in 2010. Toen werd er voor de TOTO KNVB Beker in de Galgenwaard met 1 - 0 verloren. De twee ontmoetingen in het Eredivisieseizoen 2008-2009 werden allebei met 0 - 0 gelijk gespeeld. Voor het laatste doelpunt tegen FC Utrecht moeten we terug naar het jaar 2004. Toen scoorde Jack Tuijp in het met 1 - 2 verloren thuisduel tegen de rood-witten. De laatste zege van FC Volendam tegen FC Utrecht was in 1997. Dejan Govedarica maakte dat duel een hattrick. Ayhan Tumani en Radoslav Samardzic zetten de kers op de taart op een mooie oranje-overwinning: 5 - 2. In 52 ontmoetingen met FC Utrecht won FC Volendam in totaal 22 keer. Achttien keer werd het gelijk en twaalf keer werd er verloren.

Laatste vijf edities

22-12-2010 | FC Utrecht – FC Volendam: 1 – 0 (TOTO KNVB Beker)

22-03-2009 | FC Volendam – FC Utrecht: 0 – 0

14-12-2008 | FC Utrecht – FC Volendam: 0 – 0

28-03-2004 | FC Volendam – FC Utrecht: 1 – 2
Jack Tuijp

21-12-2003 | FC Utrecht – FC Volendam: 3 – 0

Zo volg je het duel!

Kaarten voor het duel tegen FC Utrecht zijn op dit moment uitverkocht. Indien er nog kaarten beschikbaar komen, zijn deze verkrijgbaar in de online ticketshop. Het duel is te volgen via het Twitter-verslag, via onze story op Instagram of via ESPN 2. Er wordt zaterdagmiddag om 16:30 uur gefloten voor het begin van de eerste helft.

Foto's: Fred Rotgans / Pro Shots
Tekst: Rick Sinnige
Laatste nieuws