FC Volendam begint het nieuwe jaar met de Vissersderby

zondag 9 januari 2022, 12:15 uur

07 januari 2022 / Keuken Kampioen Divisie

Aanstaande zondag openen Wim Jonk en zijn mannen het nieuwe jaar met een thuiswedstrijd tegen Telstar. De Volendammers gaan tegen Telstar op zoek naar de veertiende overwinning van dit seizoen én een verlenging van de lopende reeks van achttien ongeslagen duels. De Vissersderby wordt om 12:15 uur afgetrapt in het Kras stadion. Vóór de wedstrijd ontvangt Robert Mühren het Bronzen Kampioensschild voor beste speler van de tweede periode.

Telstar zal zich dit seizoen anders hebben voorgesteld, het elftal van Andries Jonker bezet momenteel de zeventiende positie op de ranglijst. De laatste overwinning die de IJmuidenaren boekten in de Keuken Kampioen Divisie dateert alweer op 18 oktober 2021. Toen won Telstar met 2 – 3 op bezoek bij Jong PSV. Een opvallende statistiek van Telstar: De Witte Leeuwen heeft acht van de twintig gespeelde wedstrijden gelijk gespeeld. De laatste wedstrijd van Telstar eindigde ook in een gelijkspel. Dit was toevallig ook tegen Jong PSV in eigen huis. De wedstrijd eindigde in een 0 – 0 gelijkspel.

Een aantal spelers van Telstar keert zondag terug op het oude nest. In het verleden droegen Jip Molenaar, Tom Overtoom, Anthony Berenstein en Gyliano van Velzen het oranje tenue van FC Volendam. Ook Telstar-trainer Andries Jonker heeft een FC Volendam verleden. De trainer van Telstar was tussen 1997 en 1999 assistent-trainer bij de Volendammers. Van 1999 tot 2000 was Jonker hoofdtrainer van FC Volendam. De gevaarlijkste mannen aan IJmuidense zijde zijn Glynor Plet en Rashaan Fernandes. De boomlange Plet stond dit seizoen al zes keer op het scoreformulier. Zijn aanvalspartner Fernandes scoorde dit seizoen al vier keer. Net als FC Volendam (met Bilal Ould-Chikh en Francesco Antonucci) heeft ook Telstar zich de afgelopen week versterkt. Randy Wolters en Stanley Akoy spelen vanaf heden voor de withemden. Laatstgenoemde is speelgerechtigd voor het duel van zondag, Wolters zit nog in de wachtkamer. 

Puntenrijk verleden

FC Volendam en Telstar stonden in de Keuken Kampioen Divisie al 43 keer eerder tegenover elkaar. De Volendammers hebben het voordeel op deze balans; twintig overwinningen om twaalf verliespartijen, elf keer werden de punten gedeeld tussen de Oranjehemden en de Witte Leeuwen. De laatste editie in IJmuiden werd met 1 – 5 gewonnen door de Wijdbroeken. Ibrahim el Kadiri, tweemaal Robert Mühren, Daryl van Mieghem en Jim Beers stonden op het scoreformulier. Vorig seizoen werd eveneens gewonnen in eigen huis. Doelpunten van Martijn Kaars en debutant Lequincio Zeefuik zorgden voor een 2 – 0 overwinning.

Laatste vijf duels

15-10-2021 | Telstar – FC Volendam: 1 – 5
Ibrahim el Kadiri, Robert Mühren (2x), Daryl van Mieghem en Jim Beers
25-04-2021 | FC Volendam – Telstar: 2 – 0
Martijn Kaars en Lequincio Zeefuik
30-08-2020 | Telstar – FC Volendam: 2 – 2
Nick Doodeman en Zakaria El Azzouzi
14-02-2020 | FC Volendam – Telstar: 1 – 1
Shayne Pattynama (eigen doelpunt)
20-09-2019 | Telstar – FC Volendam: 1 – 2
Franco Antonucci en Jelle Duin

ESPN, Twitter & Instagram

De wedstrijd tegen Telstar wordt live uitgezonden op ESPN 1. Daarnaast is het duel te volgen via het Twitter-verslag en via onze story op Instagram. De aftrap in het Kras Stadion is om 12.15 uur.

Tekst: Maarten Schuijl
Foto's: Fred Rotgans
Laatste nieuws