FC Volendam bindt ook Telstar aan de zegekar

FC Volendam - Telstar: 2 - 1 (2 - 1)

09 januari 2022 / Keuken Kampioen Divisie

Op een vroege zondagmiddag stonden FC Volendam en Telstar tegenover elkaar voor de Vissersderby. De eerste editie van het seizoen werd ruim gewonnen door de Volendammers: 1 - 5. Zo soepel als in de vorige editie ging het in de eerste wedstrijd van 2022 niet. FC Volendam, waar Franco Antonucci een klein half uur binnen het veld verscheen, maakte een vroege achterstand goed en ging uiteindelijk met zege aan de haal: 2 - 1.

De thuisploeg begon niet goed aan de wedstrijd. Glynor Plet mocht namens Telstar na vijf minuten helemaal vrij een hoekschop binnen koppen. De visite uit Velsen-Zuid nam vervolgens geen gas terug en bleef de defensie van FC Volendam in verlegenheid brengen. Zo kwam spits Plet opnieuw in de buurt van het doel, maar kon hij deze keer de bal slechts schampen. De mannen van Andries Jonker bleven gevaarlijk via Rashaan Fernandes. De behendige buitenspeler haalde aan de rand van het strafschopgebied vrij uit, maar trof via de vingertoppen van Filip Stanković de lat.

Wakker

De Volendammers waren na dit kwartier eindelijk wakker geschud, maar kwamen door de druk van Telstar niet makkelijk naar voren toe. Na een klein half uur volgde de eerste doelpoging van de thuisploeg. Daryl van Mieghem schoot, maar niet hard genoeg om Ronald Koeman Jr. te verrassen. Wat volgde was een kansenregen voor de Volendammers, die op fraaie wijze werd afgetrapt door Gaetano Oristanio. De creatieveling probeerde met een omhaal het doel te vinden, maar een oplettende Koeman Jr. wist de bal over het doel te tikken. Uit de opvolgende corner was het wel raak voor de Volendamse equipe. Mike Eerdhuijzen snelde naar de eerste paal en kopte zijn eerste treffer voor FC Volendam langs de doelman. Het elftal van Wim Jonk had de smaak te pakken, want vijf minuten later werd de marge verdubbeld. Robert Mühren snoepte de bal af van een onoplettende Siebe Vandermeulen en werkte de bal op uiterst fraaie wijze door de benen van de keeper: 2 - 1.

Rentree

Na de theepauze mocht Franco Antonucci zijn rentree maken voor FC Volendam. De Belgische spelmaker speelt sowieso tot het einde van het seizoen bij de Volendammers. Echte kansen waren er nog niet voor de wissels. Telstar kreeg na ruim een uur de eerste echte mogelijkheid van de tweede helft. Plet ging als een ware Braziliaan aan de wandel met de bal en kon de bal in de voeten van Ozan Kökcü leggen, maar de Noord-Hollanders schoot de bal over het Volendamse doel.

De gasten bleven gevaarlijk, zo kreeg Plet de bal op een presenteerblaadje om de 2 - 2 te maken. Echter bleek Denso Kasius een echte sta-in-de-weg, omdat hij de bal voor de lijn wist te stoppen. Aan de andere kant bleven gevaarlijke kansen niet uit. Mühren mocht aanleggen voor een schot, maar deze maakte Koeman Jr. niet aan het wankelen. Ook een poging van Antonucci dwarrelde rakelings langs het doel van de Velsenaren. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd verzuimde de Volendamse aanvalslinie de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Antonucci legde af op Mühren, maar de Volendammer kwam een teenlengte tekort om zijn tweede treffer aan te tekenen. De zege kwam echter niet meer in gevaar.

Door de zege op Telstar verlengt FC Volendam zijn ongeslagen reek. Het is inmiddels negentien duels ongeslagen. Het gat met achtervolger Excelsior is vergroot tot zes, maar de Rotterdammers hebben nog een duel tegoed. Volgende week reizen de Volendammers af naar Breda, waar zij het opnemen tegen NAC. De aftrap in het Rat Verlegh Stadion is om 20:00 uur.

Scoreverloop:
5’ Glynor Plet 0 - 1
30’ Mike Eerdhuijzen 1 - 1
36’ Robert Mühren 2 - 1

Opstelling FC Volendam: Filip Stanković, Denso Kasius, Damon Mirani (C), Mike Eerdhuijzen (63’ Alex Plat), Josh Flint, Kevin Visser (56’ Samir Ben Sallam), Calvin Twigt (46’ Walid Ould-Chikh), Gaetano Oristanio (76’ Martijn Kaars), Ibrahim El Kadiri (63’ Francesco Antonucci), Robert Mühren, Daryl van Mieghem.

Opstelling Telstar: Ronald Koeman Jr, Yassine Zakir, Siebe Vandermeulen (46’ Jip Molenaar), Ozgur Aktas, Anthony Berenstein (73’ Yael Liesdek) (78’ Redouan Taha El Idrissi), Ozan Kökcü (74’ Cas Dijkstra), Tom Overtoom, Sven van Doorm, Rashaan Fernandes, Glynor Plet, Randy Wolter (69’ Gyliano van Velzen).

Tekst: Maarten Schuijl
Foto's: Fred Rotgans
Laatste nieuws