FC Volendam boekt fraaie zege op KRC Genk

09 juli 2022

FC Volendam heeft een knappe zege geboekt op KRC Genk. Met Volendamse goals van Daryl van Mieghem, Ibrahim El Kadiri en Derry John Murkin werd de ploeg uit België met 3 – 2 verslagen. Met twee overwinningen in de eerste twee oefenwedstrijden is er sprake van een goede start van de voorbereiding.

De ploeg van Wim Jonk begon gretig aan de wedstrijd. Na goed doorstomen kwam Murkin een halve meter tekort om de keeper te testen. Ook KRC Genk kwam tot een kans in de openingsfase: Japans smaakmaker Junya Ito kwam oog in oog met Barry Lauwers, die de bal knap met zijn voet uit het doel hield.

Beloning

In de twaalfde minuut kwam de beloning voor een sterke openingsfase. Na vroegtijdig druk zetten van Murkin werd van Mieghem bediend die de keeper in de korte hoek verschalkte. De Wijdbroeken hadden de controle gedurende het eerste deel van de wedstrijd. Achraf Douiri, wederom fungerend als rechtsachter, kwam tot twee keer aan toe dichtbij een doelpunt. Hij zag de doelman van KRC Genk twee keer als winnaar uit de strijd komen.

In de openingsfase van het tweede deel kwam de formatie uit België tot een levensgrote kans. Oud-Feyenoord sensatie Cyriel Dessers kwam tot een levensgrote kans. Hij zag zijn inzet echter een meter naast het doel van Lauwers verwijden. Enkele minuten later zag Dessers zijn volgende poging millimeters naast de voor FC Volendam goede kant van de paal gaan. Het Nieuwe Oranje had het duidelijk lastiger in het tweede half uur.

Klutssituatie

Toch was het FC Volendam dat het tweede doelpunt van de wedstrijd maakte. Na een klutssituatie in het zestienmetergebied prikte El Kadiri de bal beheerst in de verre hoek. Het doelpunt stond, ondanks felle Belgische protesten. Vrijwel direct daarna was de ploeg uit Genk dichtbij een aansluitingstreffer. Dessers jaagde de bal vanaf korte afstand op de onderkant van de lat.

Vlak voordat het uur op de klok stond kwam FC Volendam in veilige haven. Walid Ould-Chikh kwam door via links en bediende Murkin op maat, die feilloos binnenkopte. Na de 3 – 0 voorsprong kreeg FC Volendam zijn eerste tegenslag te verwerken. Achraf Douiri moest het veld ruimen met een blessure. Dean James kwam voor hem in de ploeg.

Het laatste half uur van de wedstrijd werd er door beide ploegen volop gewisseld. In de 78e minuut kwamen de Belgen toch tot een goal. Carlos Cuesta kon vrij intikken uit een hoekschop. In de blessuretijd maakte KRC Genk nog een doelpunt. Andras Nemeth kon vrij inkoppen uit een corner. De goal was echter tevergeefs. FC Volendam hield stand en won met 3 – 2.

Scoreverloop:

12’ Daryl van Mieghem 1 – 0
41’ Ibrahim El Kadiri 2 – 0
54’ Derry John Murkin 3 – 0
79’ Carlos Cuesta 3 – 1
90' Andras Nemeth 3 - 2

FC Volendam: Barry Lauwers (47’ Kayne van Oevelen); Achraf Douiri (58’ Dean James), Damon Mirani (60’ Billy van Duijl), Josh Flint (60’ Milan de Haan), Derry John Murkin(60’ Givairo Read); Benaissa Benamar (43’ Joey Antonioli), Walid Ould-Chikh (60’ Imran Nazih), Francesco Antonucci (60’ Koen Blommestijn); Daryl van Mieghem (60’ Leon Maloney), Robert Mühren (60’ Lequincio Zeefuik) en Ibrahim El Kadiri (60’ Tayrell Wouter).

KRC Genk: Tobe Leysen; Daniël Munoz (60’ Angelo Preciado), Matisse Didden (60’ Carlos Cuesta), Mark Mckenzie (60’ Jhon Lucumi), Gerardo Arteaga (60’ Simen Juklerød); Bryan Heynen(60’ Bilal el Khannouss), Patrik Hrosovsky (60’ Bastien Toma), Joseph Painstil (60’ Jay-Dee Geusen); Junya Ito (60’ Andras Nemeth), Mike Tresor (60’ Luca Oyen) en Cyriel Dessers (60’ John Kelvin).

Tekst: Bram van Lint
Foto's: Fred Rotgans