FC Volendam doet zichzelf tekort tegen PSV

FC Volendam - PSV: 2 - 3 (0 - 2)

16 april 2023 / Eredivisie

Er is een einde gekomen aan de ongeslagen reeks in 2023 van FC Volendam in het Kras Stadion. Tegen PSV werd met 2 - 3 verloren. In een goede tweede helft hadden de Volendammers misschien recht op meer, maar dat bleek er niet in te zitten tegen de effectieve Eindhovenaren.

Na een geweldige sfeeractie schoot de wedstrijd uit de startblokken. Henk Veerman wist direct een corner te versieren, die door Xavier Mbuyamba naast werd gekopt. De eerste noemenswaardige mogelijkheid van PSV konden we na een kwartier noteren, toen Xavi Simons een afvallende bal uit een hoekschop over schoot. De wedstrijd kabbelde voort zonder al te veel kansen, totdat het stadion na een half uur op kon veren bij een kans van Veerman. Uit een hoge voorzet van Derry John Murkin nam de spits de bal in één keer op de pantoffel, maar zag zijn poging naast vliegen.

Omschakeling

Na ruim een half uur was FC Volendam zoekende naar de voorsprong. Het balverlies in de hoek werd vervolgens via een snelle omschakeling hard afgetraft door PSV. Luuk de Jong kon de bal in een leeg doel schuiven. Vijf minuten voor rust werden de druiven nog zuurder voor FC Volendam. Guus Til schoot de bal vanuit de stuiter fraai binnen, nadat de verdediging niet goed kon wegwerken. Kansloos waren de Volendammers niet. Daryl van Mieghem kreeg vlak voor rust de kans op de aansluitingstreffer, maar schoot de bal ruim over het doel van Walter Benitez.

FC Volendam kwam de tweede helft fel uit de kleedkamer en drong PSV terug op eigen helft. Dit leverde opnieuw een kans op voor Veerman. De spits schoot echter tegen de hak van een van de verdedigers van PSV aan. De ploeg van Wim Jonk kreeg tien minuten na rust loon naar werken. Mbuyamba kopte een hoekschop van Carel Eiting binnen. Zo deden de oranjehemden ineens weer mee. Dat bleek echter van korte duur. Kort daarna kopte Til vanuit een hoekschop zijn tweede doelpunt van de middag binnen.

Nieuwe aansluitingstreffer

De Volendammers lieten het er niet bij zitten en werkten zichzelf opnieuw terug in de wedstrijd. Na een goede actie en pass van Gaetano Oristanio kon Van Mieghem de 2 - 3 binnenschieten. Aan de andere kant was ook een Volendammer opzoek naar een goal. Joey Veerman kreeg een kwartier voor tijd de kans op PSV naar de veilige haven te schieten, maar faalde. Zijn inzet vloog net over het doel van Stankovic. De oranje Volendammers bleven jagen op de gelijkmaker. Een poging van Oristanio - na een geweldig balletje van Eiting - werd gered door Benitez. Kort daarna was Twigt dichtbij, met een schot net over het doel.

In de slotfase bleef FC Volendam zoeken naar de gelijkmaker, maar vond deze niet meer. Zo ging PSV er met de 2 - 3 zege vandoor.

SC Cambuur-thuis

FC Volendam neemt het aanstaande vrijdag in het Kras Stadion op tegen hekkensluiter SC Cambuur. De laatste kaarten zijn te koop in de online ticketshop

33' Luuk de Jong 0 - 1
40' Guus Til 0 - 2
55' Xavier Mbuyamba 1 - 2
58' Guus Til 1 - 3
62' Daryl van Mieghem 2 - 3

FC Volendam: Filip Stankovic; Oskar Buur (86' Benaissa Benamar), Brian Plat, Damon Mirani, Xavier Mbuyamba, Derry John Murkin; Carel Eiting, Calvin Twigt; Daryl van Mieghem, Gaetano Oristanio (85' Walid Ould-Chikh); Henk Veerman (74' Francesco Antonucci).

PSV: Walter Benitez; Jordan Teze (86' Ismael Saibari), Andre Ramalho, Jerrad Branthwaite, Patrick van Aanholt; Erick Gutierrez, Joey Veerman, Guus Til (76' Ibrahim Sangare); Xavi Simons (68' Thorgan Hazard), Luuk de Jong (76' Fabio Silva), Johan Bakayoko (68' Anwar El Ghazi).

Tekst: Rick Sinnige
Foto’s: Fred Rotgans & Jan Mulder