FC Volendam eenvoudig langs buurman RKAV Volendam

05 augustus 2020 / Oefenwedstrijd

FC Volendam heeft de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding met ruime cijfers gewonnen van RKAV Volendam. De jubileumwedstrijd, die in het teken stond van 100 jaar voetbal in het dorp, werd met 5-0 gewonnen door de mannen van Wim Jonk.

In het eerste half uur gebeurde er niet veel. De amateurs van RKAV kwamen met een aantal snelle counters in de buurt van Joey Roggeveen, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. FC Volendam had na twintig minuten bijna de voorsprong te pakken, maar het rollertje van Nick Doodeman kon net op tijd van de doellijn worden gehaald door RKAV-verdediger Sonny Tol. Na 35 minuten spelen kregen de Volendamse profs steeds meer kansen. Eerst was het Doodeman, die vanaf zo’n elf meter over de bal over het doel schoot. Niet veel later had Mike Eerdhuijzen de 1-0 moeten maken, maar hij kopte een corner naast het doel van de RKAV.

Voorsprong

FC Volendam wist luttele momenten daarna alsnog de openingstreffer te maken. Ibrahim El Kadiri trok op wel bekende wijze naar binnen en wist de bal in de verre hoek te draaien. Met 1-0 leken de teams de kleedkamers op te zoeken. Niets was minder waar, toen Marco Tol uit een ingestudeerde corner de marge wist te verdubbelen.

Het Kras Stadion was goed gevuld voor het jubileumduel. De aanwezige toeschouwers hielden zich keurig aan de regelementen.

Uitbreiding

De thee had goed gesmaakt voor de mannen van Wim Jonk, want ruim vijf minuten na rust stond de 3-0 op het scorebord. Dyllandro Panka scoorde op aangeven van Mink Peeters. Daarna probeerde FC Volendam de score nog meer uit te breiden. Na ruim een uur volgde er een penalty in het voordeel van de thuisclub. Zakaria El Azzouzi schoot de bal vanaf elf meter onberispelijk in de bovenhoek en liet daarmee RKAV-goalie Ras kansloos. De wedstrijd leek vervolgens in een 4-0 overwinning te gaan eindigen. Daar had Jari Vlak zijn bedenkingen bij. Een minuut voor het einde schoot hij een vrije trap hard in de rechter onderhoek.

De volgende wedstrijd van FC Volendam is tegen De Graafschap. Deze wedstrijd zal worden gespeeld in Doetinchem. De wedstrijd zal live te zien zijn bij FOX Sports.

Scoreverloop
43' Ibrahim El Kadiri 1 - 0
45' Marco Tol 2 - 0
52' Dyllandro Panka 3 - 0
63' Zakaria El Azzouzi 4 - 0 (Penalty)
90' Jari Vlak 5 - 0