FC Volendam grijpt winst en evenaart clubrecord in Maastricht

MVV Maastricht - FC Volendam: 0 - 1 (0 - 0)

21 januari 2022 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam heeft vrijdag in Maastricht drie zeer kostbare punten gepakt in de strijd om promotie naar de Eredivisie. In Maastricht werd MVV met 0-1 verslagen door een treffer van Walid Ould-Chikh. Tevens werd in De Geusselt een clubrecord uit het seizoen 1969/1970 geëvenaard door 21 opeenvolgende competitieduels ongeslagen te blijven.

Bij FC Volendam keerde verdediger Mike Eerdhuijzen terug in de basisformatie en mocht winteraanwinst Bilal Ould-Chikh voor het eerst aan de aftrap verschijnen. Met het tweetal op het veld begonnen de bezoekers veelbelovend aan de wedstrijd. FC Volendam was dreigend, maar de Maastrichtse achterhoede wist er in de laatste fase steeds voor te zorgen dat écht doelgevaar uitbleef. Een kopbal van Robert Mühren werd gepakt door MVV-doelman Romain Matthys en een schot van Daryl van Mieghem zeilde over. 

Onschadelijk

Aan de overkant werd ook MVV gevaarlijk: kort voor het verstrijken van het halfuur schoot Mart Remans rakelings naast het doel van Filip Stankovic. De van Italiaanse goalie moest op slag van rust twee keer attent optreden om gevaar van de thuisploeg onschadelijk te maken en zag tot zijn opluchting een schot van Thomas van Bommel over de lat eindigen.

Na de pauze liet de thuisploeg de tanden zien, toen de ploeg van trainer Wim Jonk niet sterk uit de kleedkamer was verschenen. Binnen de minuut moest Damon Mirani heldhaftig optreden, door een gevaarlijke kopbal met het hoofd van zijn eigen doellijn te halen. Een waarschuwing waar FC Volendam niet adequaat op reageerde, want ook daarna was MVV gevaarlijk, veelal veroorzaakt door slordigheden bij de koploper.

FC Volendam herpakte zich na de kleine MVV-storm en nam de controle in het duel weer over. Dit resulteerde in de zeventigste minuut in het openingsdoelpunt. Mühren haalde de achterlijn, zette voor en zag de bal via de Maastrichtse defensie bij Walid Ould-Chikh belanden. In plaats van woest uithalen, besloot de jongeling beheerst te kappen en de bal voorbij Matthys in het MVV-doel te schuiven: 0-1.

Mijlpaal

Ondertussen was Martijn Kaars binnen de lijnen gekomen bij FC Volendam. Voor de aanvaller betekende het een bijzondere mijlpaal: het was zijn honderdste optreden in het shirt van de club. Met de voorsprong op zak besloot FC Volendam niet achterover te leunen, maar op zoek te gaan naar de beslissende treffer. Boy Deul was erg dichtbij: zijn schot op de rand van de zestien ging rakelings naast het MVV-doel. Een schot van Ibrahim El Kadiri kon worden gepareerd door Matthys.

In de slotfase klopte MVV nadrukkelijk op de Volendamse deur, in de hoop de gelijkmaker binnen te schieten. Twee keer moest de adem worden ingehouden. Eerst werd na een corner een zeer gevaarlijk MVV-schot geblokt, en in de absolute slotminuut van de blessuretijd schoot aanvaller Sven Blummel in kansrijke positie over het doel van Stankovic. Hetgeen ervoor zorgt dat FC Volendam drie belangrijke punten in de strijd om promotie pakt en uitloopt op concurrenten Excelsior en ADO Den Haag. De achtervolgers gingen vrijdag onderuit bij respectievelijk Jong PSV en Roda JC. Tevens evenaart FC Volendam met de zege in Limburg het clubrecord uit het seizoen 1969-1970 door 21 opeenvolgende wedstrijden zonder verlies te zijn. Op vrijdag 4 februari (volgende week komt FC Volendam niet in actie) hoopt Het Nieuwe Oranje dat record te verbreken: dan is Jong FC Utrecht om 20.00 uur de tegenstander in het Kras Stadion.

Scoreverloop
70' Walid Ould-Chikh 0 - 1

MVV Maastricht: Romain Matthys; Allan Delferriere, Orhan Džepar, Matteo Waem, Mitchel Keulen (79' Roland Alberg); Thomas van Bommel, Kai-David Bösing (79' Twan Visser), Nicky Souren (46' Tim Zeegers); Mart Remans, Arian Kastrati, Sven Blummel.

FC Volendam: Filip Stankovic; Denso Kasius, Damon Mirani, Benaissa Benamar, Mike Eerdhuijzen (76' Josh Flint); Gaetano Oristanio (59' Alex Plat), Walid Ould-Chikh (75' Ibrahim El Kadiri), Boy Deul; Bilal Ould-Chikh (76' Samir Ben Sallam), Robert Mühren, Daryl van Mieghem (68' Martijn Kaars).

Tekst: Brian Wijker
Foto's: Fred Rotgans


Laatste nieuws