FC Volendam hengelt een punt binnen tegen onbevredigd FC Utrecht

FC Utrecht - FC Volendam: 0 - 0 (0 - 0)

02 april 2023 / Eredivisie

Het 27ste punt van het seizoen is binnen voor FC Volendam. De spraakmakende wedstrijd tegen FC Utrecht bracht veel teweeg in Stadion Galgenwaard. De drie afgekeurde doelpunten aan de kant van de Utrechters toonde aan dat FC Volendam moeite heeft gehad. De oranjehemden hielden stand en keren met een prachtig punt terug naar het oranje vissersdorp. De eindstand is 0 – 0.

FC Utrecht neemt overhand

De wedstrijd tegen FC Utrecht begon voor de Volendammers actievol. Het luidde gejuich in de Galgenwaard bracht een behoorlijke dosis sfeer rondom het veld. De eerste kans van de wedstrijd kwam van de zijde van FC Volendam. Een hard schot van Henk Veerman belandde jammer genoeg in de buitenkant van het net. Er werd gevlagd voor buitenspel. Al snel volgde een poging van FC Utrecht. Het duel tussen verdediger Derry John Murkin en spits Anastasios Douvikas eindigde op de grond in het strafschopgebied. De discussie over een mogelijke penalty werd al snel de kop ingedrukt door scheidrechter Richard Martens. Het resultaat was doorspelen. Enkele minuten later kregen de Domstedelingen een grote kans. De fout van Mbuyamba, die de bal recht in de voeten van een Utrechter speelde, werd de oranjehemden bijna fataal. De bal belandde gelukkigerwijs boven de linkerbovenhoek. Hoewel het spel begin eerste helft evenwichtig oogde, wist FC Utrecht statistisch gezien het spel naar zich toe te trekken.

Doelpuntloze eerste helft

Het tweede gedeelte van de wedstrijd ontstond er meer actie. FC Utrecht aasde op een kans en kreeg die ook. Het schot van Taylor Booth zorgde voor een mooie duik van de Volendamse keeper richting de tweede paal. De bal rolde met een slakkentempo langs het doel. Kort na die actie creëerde FC Volendam een ongelofelijke kans. Derry John Murkin passeerde op een geweldige manier de Utrechtse verdediger Sean Klaiber. Mukrin bracht de bal voor de goal, maar werd helaas niet benut. De bal rolde richting de cornervlag. De eerste echte grote kans van de wedstrijd was voor FC Utrecht. De uitgebroken speler van FC Utrecht schoot de bal met razende snelheid af op het gezicht van Stanković. De redding, met gevaar voor eigen leven, was cruciaal en hield FC Volendam in de race. Ook aanvaler Gaetano Oristanio kwam met een mooie poging om te scoren. Via de linkervleugel werd hij belemmerd door Mike van der Hoorn. Het shirtje trekken werd bestraft met een gele kaart. De ploeg van Wim Jonk ontsnapt voor rust ternauwernood aan een achterstand. Bart Ramselaar was dit keer de man die de oranjehemden in gevaar bracht. FC Volendam gaat met een gelijke stand de rust in: 0 – 0.

Actievollere tweede helft

De start van de tweede helft was voor de Volendammers allesbehalve positief. De Domstedelingen leken op een snelle voorsprong te komen. Nick Viergever werkte de bal achter doelman Stanković. De vreugde was voor de Utrechters van korte duur. De grensrechter vlagde voor buitenspel en keurde de 1 – 0 daarmee af. FC Volendam heeft een engeltje op de schouder, het blijft 0 – 0. FC Volendam kwam met een tegenactie. Gaetano Oristanio bracht het spel meer in evenwicht en haalde hard uit op de rand van de zestien. De uithaal was zonder succes. De bal scheerde langs de langs de rechterpaal. Zeven minuten later leek het opnieuw raak voor de Utrechters. Bart Ramselaar scoorde in de 60ste minuut. De teruggekaatste bal was voor de Volendamse doelman buiten zijn reikwijdte. Tot iedereens verbazing raadpleegde Martens de VAR. Zijn conclusie was een afgekeurde goal door een bal die over de zijlijn is geweest. De stand bleef wederom gelijk.

Derde afgekeurde doelpunt

De laatste fase van de wedstrijd leverde twee extra gele kaarten op. Dit keer gingen Henk Veerman en Sean Klaiber op de bon. Henk Veerman bereikte kort na zijn gele kaart het zestienmetergebied en haalde uit met een behoorlijke poeier richting De Keijzer. Er werd gevlagd voor buitenspel. De wedstrijd kabbelde voort en er werd aan beide kanten gewisseld. Kort na de wissels zette de ploeg van Silberbauer definitief de toon. Douvikas scoorde in de linkerbovenhoek, maar ook deze derde goal werd afgekeurd. De slotfase werd nog behoorlijk spannend. Mühren redde FC Volendam door de bal van de lijn te werken. FC Utrecht blijft aanwezig op de helft van Volendam, maar zonder succes. De sterke prestatie van FC Volendam levert één punt op: 0 – 0.

Sc Heerenveen-uit

FC Volendam speelt volgende week een uitduel tegen sc Heerenveen. Zaterdagavond 21:00 uur klinkt het fluitsignaal en begint de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion. De wedstrijd is te volgen via het Twitter-verslag en de Instagram-story. Kaarten voor dit duel zijn te koop in de online ticketshop.

-

Opstelling FC Utrecht: Fabian de Keijzer; Sean Klaiber, Mike van der Hoorn, Ramon Hendriks, Nick Viergever;  Jens Toornstra, Luuk Brouwers, Sander van de Streek (80’ Victor Jensen); Taylor Booth (64’ Bas Dost), Anastasios Douvikas, Bart Ramselaar (64’ Othmane Boussaid).

Opstelling FC Volendam: Filip Stanković; Oskar Buur, Brian Plat, Xavier Mbuyamba, Derry John Murkin; Benaissa Benamar, Calvin Twigt (89’ Florent Sanchez), Carel Eiting; Daryl van Mieghem (75’ Francesco Antonucci), Henk Veerman (82’ Robert Mühren), Gaetano Oristiano.

Tekst: Douk Mirani
Foto's: Fred Rotgans