FC Volendam laat potentie zien in eerste oefenduel: 0 - 6

VPV Purmersteijn - FC Volendam: 0 - 6 (0 - 1)

06 juli 2019 / Oefenwedstrijd

FC Volendam heeft zijn eerste trainingsweek op positieve wijze afgesloten. In de eerste wedstrijd van de oefencampagne, op bezoek bij Purmersteijn, lieten de Volendammers bij vlagen prima voetbal zien. Het team van Wim Jonk won met 0-6.

Daar waar het affiche tussen de Purmerendse hoofdklasser en FC Volendam vorig jaar nog in 2-2 eindigde, lieten de oranjehemden gelijk zien dat een herhaling wat hun betreft geen optie was. De gasten, spelend met nieuweling Zakaria El Azzouzi in de punt van de aanval en proefspeler Darius Johnson op de vleugel, dicteerden vanaf de eerste minuten en regen de kansen met mooi combinatiespel aaneen. Het wachten was op de eerste goal en die viel na twintig minuten. El Azzouzi gleed een voorzet van Martijn Kaars tegen de touwen.

FC Volendam verzuimende daarna de score verder uit te bouwen. Kansen voor Kaars, Jari Vlak, Alex Plat en El Azzouzi bleven onbenut. Ook een schuiver van Joey Veerman eindigde rakelings langs de paal, waardoor de Volendammers met ‘slechts’ 0-1 de kleedkamers opzochten.

Negen nieuwe namen verschenen aan de aftrap van de tweede helft. Ook zij lieten een frisse indruk achter. En waren een stuk effectiever dan hun voorgangers. Gijs Smal verdubbelde acht minuten na rust de stand met een heerlijk afstandsschot in de verre hoek. Daarna ging het hard. Gerry Vlak (na een ragfijne steekpass van Runderkamp), Cas Peters (via de onderkant van de lat na een hakje van Derry John Murkin) en Runderkamp (schuiver in het strafschopgebied) vonden het net en tilden de stand naar 0-5. Cas Peters verzuimde daarna eerst nog de zesde treffers te maken oog-in-oog met de Purmersteijn-doelman, maar legde even later uit een hoekschop de bal panklaar voor Darryl Baly: 0-6.

Komende zaterdag wacht FC Volendam een tegenstander van een ander kaliber. In Langezwaag is SC Heerenveen dan de tegenstander. Het duel in Friesland start om 14.00 uur.

Scoreverloop:
20' – Zakaria El Azzouzi (0 - 1)
53' – Gijs Smal (0 - 2)
58' – Gerry Vlak (0 - 3)
63' – Cas Peters (0 - 4)
66' – Nick Runderkamp (0 - 5)
72' – Darryl Baly (0 - 6)