FC Volendam in eigen huis onderuit tegen VVV-Venlo

FC Volendam - VVV-Venlo: 2 - 4 (0 - 2)

27 september 2024 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam heeft in eigen huis niet kunnen winnen van VVV-Venlo. De Volendammers moesten toezien hoe de bezoekers na een uur voetballen op een 0 - 3 voorsprong stonden in het Kras Stadion. Uiteindelijk zorgden Henk Veerman en Daniel Beukers nog voor twee aansluitingstreffers, maar een resultaat kon niet meer worden geboekt: 2 - 4.

In een sfeervol Kras Stadion waren de intenties van de Volendammers vanaf minuut één duidelijk. De ploeg van Rick Kruys had het balbezit en probeerde het initiatief te nemen. Binnen vijf minuten leverde dit een aardige kans op voor Bilal Ould-Chikh. De buitenspeler vond zijn weg naar binnen en zag zijn schot uiteindelijk uiteen spatten op de buitenkant van de paal. Ook Veerman vond in de openingsfase het houtwerk. De spits schoot op aangeven van Robert Mühren snoeihard op de lat. Linksback Yannick Leliendal zag zijn schot van afstand gekeerd worden door doelman Jan de Boer en Veerman schoot binnen de twintig minuten nog een bal in het zijnet.

Na 25 minuten voetballen ontsnapte FC Volendam, toen een treffer van VVV-Venlo werd afgekeurd wegens hands. Het gaf de ploeg uit Limburg vertrouwen, want nog meer kansjes volgden. Uiteindelijk wisten de geel-zwarten dit wel in een treffer uit te drukken. Martijn Berden ontsnapte aan de aandacht van de Volendammers en kon de diepte in vertrekken. Hij schoot de bal raak in de verre hoek achter doelman Barry Lauwers. De goalie kon kort daarna een tweede doelpunt van Berden voorkomen, dankzij een goede redding in de korte hoek. Voor rust zou die tweede treffer er alsnog komen. Rick Ketting kopte bij de tweede paal een hoekschop binnen.

Aansluitingstreffer

De tweede helft begon met een wissel aan Volendamse zijde, waar Brandley Kuwas binnen de lijnen kwam voor Milan de Haan. Het was voor de aanvaller zijn eerste thuisduel sinds 1 mei 2015, toen ook tegen VVV-Venlo. Veel impact had de buitenspeler in het eerste kwartier na rust niet. De bezoekers kwamen namelijk op een 0 - 3 voorsprong en leken daarmee het duel te beslissen. Berden kon van dichtbij zijn tweede van de avond inkoppen.

De Limburgers hadden het duel in de greep en FC Volendam kon nauwelijks tot mogelijkheden komen. Pas twintig minuten voor tijd was er weer een goede kans, toen Mühren een inzet gekeerd zag worden door De Boer. Invaller Kuwas kreeg kort daarna ook een schietkans. De aanwinst schoot de bal echter langs de verkeerde kant van de paal. Uiteindelijk werd de aansluitingstreffer gevonden. Veerman lobte de bal fraai over De Boer heen na een goede diepe bal. Het was voor de spits zijn eerste treffer in het Kras Stadion sinds januari 2015.

Trefzekere Beukers

Vlak voor tijd werd de volgende aansluitingstreffer gevonden. Invaller Beukers vond de bal voor zijn voeten in de zestien en schoot via een verdediger de 2 - 3 binnen. Zodoende was er ineens weer hoop voor de Volendammers. In de zes minuten blessuretijd die volgden was Veerman het dichtste bij de gelijkmaker. De spits zag zijn kopbal knap gered worden door De Boer. Daarna werd in de omschakeling de beslissende 2 - 4 gescoord via Paul Pöpperl.

Vitesse-uit

FC Volendam speelt volgende week vrijdagavond het laatste duel voor de interlandbreak. De Volendammers gaan op bezoek bij Vitesse in GelreDome. Kaarten zijn tot en met woensdag te koop in de online ticketshop.

33' Martijn Berden 0 - 1
39' Rick Ketting 0 - 2
58' Martijn Berden 0 - 3
78' Henk Veerman 1 - 3
89' Daniel Beukers 2 - 3
90+7' Paul Pöpperl 2 - 4

FC Volendam: Barry Lauwers; Gladwin Curiel, Xavier Mbuyamba, Mawouna Amevor, Yannick Leliendal (79. Daniel Beukers); Bilal Ould-Chikh, Alex Plat (61. Aurelio Oehlers), Jamie Jacobs (79. Anass Bouziane), Milan de Haan (46. Brandley Kuwas); Henk Veerman, Robert Mühren.

VVV-Venlo: Jan de Boer; Diego van Zutphen (52. Yahcuroo Roemer), Rick Ketting, Roel Janssen, Simon Janssen; Tim Braem, Elias Sierra, Max de Waal (81. Paul Pöpperl); Martijn Berden (81. Emmanuel Gyamfi), Konstantinos Doumtsios (69. Pepijn Doesburg), Naim Matoug (69. Lasse Wehmeyer).

Tekst: Rick Sinnige
Foto's: Fred Rotgans