FC Volendam in eigen huis ten onder tegen Feyenoord

FC Volendam - Feyenoord: 0 - 2 (0 - 2)

06 november 2022 / Eredivisie

FC Volendam heeft in eigen huis met 0 - 2 verloren van Feyenoord. De oranjehemden van Wim Jonk konden geen vuist maken tegen de Rotterdammers en moesten toezien hoe het verschil al in de eerste helft werd gemaakt.

Het was Feyenoord dat direct voor gevaar zorgde in het Kras Stadion. Igor Paixao was Brian Plat de baas, maar zag hoe Damon Mirani de bal van de lijn haalde. Kort daarna bracht Stankovic redding op pogingen van Sebastian Szymanski en Danilo. Lutsharel Geertruida schoot van dichtbij over. Na een kwartier was het niet meer te houden voor FC Volendam en maakte Danilo de 0 - 1.

De eerste keer dat FC Volendam gevaarlijk kon worden, was uit een vrije trap. Daryl van Mieghem schoot nipt over het doel van Justin Bijlow. Diezelfde Van Mieghem zag hoe Bijlow kort daarna redding bracht na een schot vanuit een afvallende bal. Daarna bleef Feyenoord het hoogste woord houden. De Rotterdammers speelden zich meerdere keren makkelijk door de verdediging heen van de oranjehemden. Het was uiteindelijk Szymanski die de bal in alle vrijheid in de verre hoek kon schieten voor de 0 - 2. Plat was voor rust nog gevaarlijk met een schot naast het doel na een corner.

Blessure Mühren

De tweede helft ging de vaart eruit bij Feyenoord. FC Volendam had daardoor vaker de bal, maar kon lange tijd niet tot kansen komen. Een extra tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van spits Robert Mühren. Een kwartier voor tijd kreeg FC Volendam de mogelijkheid vanuit een hoekschop, toen in de scrimmage Zeefuik het probeerde met een omhaal en de bal via Oskar Buur uiteindelijk naast vloog.

Feyenoord was gevaarlijk via invaller Santiago Gimenez, die oog in oog met Stankovic kwam te staan. De doelman bracht knap redding op de inzet en deed dat later bij een poging van David Hancko opnieuw. Tien minuten voor tijd mocht Deron Payne zijn debuut maken in de hoofdmacht van FC Volendam, hij verving Dean James. Met Payne op het veld vielen er geen doelpunten meer, ondanks een enkele kans voor de bezoekers.

FC Utrecht-thuis

Volgende week zaterdag komt FC Utrecht op bezoek in het Kras Stadion. Om 16.30 uur wordt gefloten voor het begin van de wedstrijd. De wedstrijd is live te volgen via het Twitter-verslag en de Instagram-story

16’ Danilo 0 - 1
43’ Sebastian Szymanski 0 - 2

FC Volendam: Filip Stankovic; Brian Plat, Xavier Mbuyamba (71’ Oskar Buur), Damon Mirani, Dean James (80’ Deron Payne); Benaissa Benamar, Carel Eiting, Gaetano Oristanio (80’ Henk Veerman); Daryl van Mieghem (64’ Jordi Blom), Robert Mühren (57’ Lequincio Zeefuik) en Ibrahim El Kadiri (46’ Bilal Ould-Chikh).

Feyenoord: Justin Bijlow; Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, David Hancko, Quilindschy Hartman (61’ Marcos Lopez); Quinten Timber (72’ Mats Wieffer), Javairo Dilrosun, Orkun Kökcü; Sebastian Szymanski (61’ Patrick Walemark), Danilo (72’ Santiago Gimenez), Igor Paixao.

Tekst: Rick Sinnige
Foto's: Fred Rotgans