FC Volendam laat De Graafschap zweten en wint

09 augustus 2020 / Oefenwedstrijd

Op een snikhete zondagmiddag legde FC Volendam in Doetinchem een prima vertoning op de mat. Door doelpunten van Jari Vlak en Martijn Kaars noteerde het team van trainer Wim Jonk een puike prestatie tegen De Graafschap.

De Volendammers speelden een goede eerste helft. Al snel werden diepe ballen richting de voorhoede gevaarlijk, maar scoren deden de mannen van Wim Jonk niet. Een kleine tien minuten voor rust wist Daryl van Mieghem voor De Graafschap een penalty te veroorzaken, nadat hij over het been van Brian Plat viel. Ralf Seuntjens rondde de penalty vervolgens af, ondanks dat Nordin Bakker de bal nog toucheerde. Toch waren het de Volendammers die het meeste recht hadden op een goal. Kansen voor onder anderen Kaars en El Kadiri werden niet verzilverd. Met 1-0 zochten de teams de kleedkamers op.

Snel

Na rust was het al snel wél raak. Jari Vlak was de laatste die de bal raakte en de goal op zijn naam kreeg. De Volendammer kreeg de bal In de zestien voor zijn voeten en volleerde hem langs keeper Nick van den Dam.

Binnen tien minuten vond de Volendamse equipe weer het net. Kaars werkte een dieptepass van Vlak op fraaie wijze over Van den Dam heen en zette daarmee FC Volendam op voorsprong. Vervolgens bleef het een tijdje rustig rondom de doelen. In de laatste tien minuten kregen beide ploegen nog een aantal mogelijkheden om te scoren, zoals Mohamed Betti die zijn schot gekeerd zag worden door thuisspelende keeper.

Bakker sta-in-de-weg

Aan de overkant groeide Nordin Bakker uit tot een grote sta-in-de-weg. Hij keerde schoten van onder anderen Ralf Seuntjens, Mo Hamdaoui en Ted van de Pavert. Bakker had telkens een antwoord. Daarmee leverde hij een groot aandeel in de uiteindelijke 1-2 overwinning op Doetinchems grondgebied.

De eerstvolgende oefenwedstrijd van FC Volendam is komende vrijdag tegen SC Cambuur. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Leeuwarden.

32' Ralf Seuntjens 1 - 0 (Penalty)
48' Jari Vlak 1 - 1
56' Martijn Kaars 1 - 2