FC Volendam legt in Almelo prima generale op de mat

Heracles Almelo - FC Volendam: 1 - 3 (1 - 2)

05 augustus 2023 / Oefenwedstrijd

Een overwinning, drie doelpunten en prima spel: FC Volendam kan terugkijken op een geslaagde generale repetitie voor de start van de Eredivisie. In Almelo waren de Volendammers heer en meester en wonnen met 1 – 3 van Heracles, een uitslag die ook nog hoger uit had kunnen vallen. De Volendamse goals werden geproduceerd door Robert Mühren, Carel Eiting en Imran Nazih.

Met aanvoerder Carel Eiting als basisklant weer bij de selectie maakte FC Volendam de oversteek naar Overijssel. Ook Brian Plat, die volledig is hersteld van een blessure, startte in het centrum van de verdediging. Trainer Matthias Kohler positioneerde op de rechterflank van de defensie Benaissa Benamar. Laatstgenoemde stond halverwege de eerste helft aan de basis van de openingstreffer van de wedstrijd. De lange verdediger overlegde met de bal ruim veertig meter en vond Bilal Ould-Chikh. De buitenspeler haalde uit en zag zijn gekraakte poging uiteindelijk belanden voor de voeten van Robert Mühren. De Volendammer liet Heracles-doelman Michael Brouwer kansloos: 0 – 1.

Vleugels

Het gaf de Oranjehemden vleugels, want eerder in de wedstrijd was Heracles de bovenliggende partij, zonder echt grote kansen te creëren. Zes minuten na de openingsgoal van Mühren was het weer raak voor de Volendammers. Derry John Murkin pegelde van ruim twintig meter op de vuisten van Brouwer. Eiting was er als de kippen bij om de rebound binnen de koppen en de score te verdubbelen. Daar waar de gasten op zoek gingen naar de derde treffer, kreeg het uit het niks een tegenslag te verwerken. Jizz Hornkamp werkte via Damon Mirani een voorzet achter doelman Mio Backhaus. De spits uit De Rijp bepaalde daarmee de ruststand op 1 – 2.

Zonder Eiting, maar mét Imran Nazih startte FC Volendam scherp aan het tweede bedrijf. De jonge invaller vond na negentien seconden al het net. Een prima aanval over links belandde via een Heracles-been op de rand van de zestien, waar Nazih klaar stond om beheerst de bal in de verre hoek te plaatsen voor 1 – 3. Voor de weergoden was dat het startsein om de 22 spelers op het veld te trakteren op een waterval aan regen.

Op zoek naar meer

FC Volendam ging ondanks de barre omstandigheden op zoek naar meer. Via Ibrahim El Kadiri en Damon Mirani was het dichtbij de vierde, maar beide Volendammers vonden doelman Brouwer op hun weg. Hoewel de bezoekers de wedstrijd domineerden liet ook Heracles zich zo nu en dan zien voor het Volendamse doel. Sven Sonnenberg was nog het dichtstbij een Almelose treffer, maar trof uit een scrimmage de lat. Aan de overkant vergat Robert Mühren zichzelf te belonen na een vlotte Volendamse aanval. Zijn schot eindigde langs de verkeerde kant van de paal, daar waar afleggen op de vrij Darius Johnson wellicht een betere optie was. Even later vond Murkin vanaf de rand van de zestien de handschoenen van Brouwer.

De kansenregen van FC Volendam bleef ook in het laatste kwartier aanhouden. De oranjehemden lieten diverse mogelijkheden tot kansen liggen in de omschakeling. Het resulteerde ertoe dat ook Backhaus nog in actie moest komen om de zege veilig te stellen. Een schot van Engels ketste tegen de handen van de Duitse doelman, die ook als onderdeel van de opbouw terug kan kijken op een prima duel.

Vrijdag voor het echie

Komende vrijdag is de aftrap van de Eredivisie in het Kras Stadion. In Volendam gaat de bal om 20:00 voor het eerst om het echie rollen.

Scoreverloop

’26 Robert Mühren 0 – 1
32' Carel Eiting 0 – 2
42' Jizz Hornkamp 1 – 2
46' Imran Nazih 1 – 3

Opstelling Heracles Almelo: Michael Brouwer; Jannes Wickhoff, Sven Sonnenberg, Justin Hoogma, Jetro Willems; Brian de Keersmaecker, Anas Ouahim, Mario Engels; Bryan Limbombe, Jizz Hornkamp, Emil Hansson.

Opstelling FC Volendam: Mio Backhaus; Benaissa Benamar, Xavier Mbuyamba, Brian Plat (66’ Ezechiel Fiemawhle), Derry John Murkin; Damon Mirani, Calvin Twigt (66’ Daryl van Mieghem), Carel Eiting (46’ Imran Nazih); Bilal Ould-Chikh, Robert Mühren, Ibrahim El Kadiri (61’ Darius Johnson).

Tekst  : FC Volendam 
Foto's:  Fred Rotgans
Laatste nieuws