FC Volendam maakt na rust korte metten met Helmond Sport

FC Volendam - Helmond Sport: 5 - 1 (0 - 1)

09 april 2021 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam had één helft nodig om met ruime cijfers te winnen van Helmond Sport. Na een vruchteloze eerste helft, scoorden de Volendammers in de tweede helft vijf keer en boekten daarmee een dikke overwinning: 5-1.

Met Nordin Bakker op het doel startte FC Volendam aan deze belangrijke wedstrijd. Helmond Sport was immers de medekoploper van de vierde periode en daarmee een serieuze concurrent om de strijd om de play-offs. En dat bleek wel in de openingsfase, want de bezoekers kwamen op voorsprong. Boy Deul stuitte eerst nog met hard schot op doelman Stijn van Gassel, maar even later vond Arno van Keilegom wel het net: 0-1.

FC Volendam behield het overwicht en kwam tot kansen via Denso Kasius, Samuele Mulattieri en Derry John Murkin. Ook Boy Deul zag een van richting veranderde poeier aan de verkeerde kant van de paal belanden. Op die manier drukte de thuisploeg de verhoudingen op het veld niet uit in de score. Hierdoor zocht het team van Wim Jonk met een achterstand de kleedkamer op.

Vleugels

Een snel doelpunt in de tweede helft van Ibrahim El Kadiri gaf FC Volendam vleugels. De buitenspeler trok naar binnen en haalde schitterend uit. Het bleek het startsein voor een galavoorstelling. Binnen het kwartier stond er een verdiende 3-1 tussenstand op het bord. Eerst schoot Derry John Murkin hard en droog in de verre hoek, daarna bekroonde Denso Kasius een sterke wedstrijd met een treffer. Het was zijn eerste doelpunt in dienst van FC Volendam.

Samuele Mulattieri was een aantal keren dichtbij een treffer, maar verzuimde de trekker over te halen. Eerst kopte hij een panklare voorzet van El Kadiri over, daarna was de hoek te moeilijk toen hij doelman Van Gassel had omspeeld. Een kwartier voor het einde liet de Italiaan wel het netje bollen. Hij bracht de stand op 4-1 door een panklare voorzet van Deul binnen te lopen. Drie minuten later verdubbelde hij zijn persoonlijke marge. Antonucci vond de inlopende Mulattieri, die met precieze afrondde voor 5-1. Hij tilde daarmee zijn seizoentotaal naar zeventien treffers. Aan de overkant pareerde Bakker een aantal gevaarlijke Helmondse inzetten.

In de slotfase gaf Jonk veel spelers speelminuten en voetbalde FC Volendam de wedstrijd op volwassen wijze uit. Doelpogingen van de ingevallen Calvin Twigt en Murkin vonden geen doel, maar dat mocht de pret niet drukken. Met de 5-1 overwinning deelde het een ferme tik uit aan de Brabantse tegenstander, dat daarmee uitgespeeld lijkt voor de vierde periode. De Volendammers kunnen door het puntenverlies van nummer zes op de ranglijst NEC Nijmegen zelfs stiekem omhoogkijken. Het verschil met die positie is vier punten. Maar belangrijker: FC Volendam verstevigde de zevende plaats en heeft daarmee het ticket voor de play-offs steviger in handen.

Jong FC Utrecht

Komende vrijdag gaat Het Nieuwe Oranje op bezoek bij Jong FC Utrecht. Op Zoudenbalch wordt om 20.00 uur afgetrapt.

10’ Arno van Keilegom 0 - 1
48’ Ibrahim El Kadiri 1 – 1
57’ Derry John Murkin 2 – 1
60’ Denso Kasius 3 – 1
76’ Samuele Mulattieri 4 – 1
79’ Samuele Mulattieri 5 – 1

FC Volendam: Nordin Bakker; Denso Kasius, Marco Tol (83' Brian Plat), Micky van de Ven, Derry John Murkin; Alex Plat (81' Calvin Twigt), Francesco Antonucci, Samir Ben Sallam (81' Martijn Kaars); Boy Deul (83' Mike Eerdhuijzen), Samuele Mulattieri, Ibrahim El Kadiri (83' Jim Beers).

Helmond Sport: Stijn van Gassel; Guus Joppen, Alec Van Hoorenbeeck, Dean van der Sluys, Boyd Reith; Orhan Dzepar, Sander Verijken, Lance Duijvestijn; Arno van Keilegom, Jelle Goselink, Karim Loukili.