FC Volendam moet genoegen nemen met punt bij Jong PSV

Jong PSV - FC Volendam: 2 - 2 (1 - 1)

04 april 2022 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam is er opnieuw niet in geslaagd een einde te maken aan de negatieve reeks. In Eindhoven kwam de ploeg twee keer op voorsprong, maar werd het net zo vaak gelijk: 2-2.

FC Volendam begon scherp aan de wedstrijd en werd al in de eerste minuut gevaarlijk uit een vrije trap van de in de basis teruggekeerde Daryl van Mieghem. Luttele seconden later moest Jong PSV-keeper Maxime Delanghe redding brengen op een inzet van Walid Ould-Chikh. Daarna was de thuisploeg aan de beurt om een speldenprik uit te delen, maar gelukkig voor FC Volendam was doelman Filip Stankovic op zijn post.

Uit het niets viel de openingstreffer van Volendammer zijde. Bilal Ould-Chikh kreeg de bal aan zijn voeten, leek te zoeken naar een medespeler, maar schoot tot ieders verbazing van grote afstand op doel. De inzet van de winteraanwinst was zo dusdanig hard dat Delanghe het antwoord erop schuldig moest blijven. Een wonderschoon doelpunt, dat door de gebroeders Ould-Chikh samen werd gevierd.

Toch kwam Jong PSV voor rust nog langszij: Stankovic kwam te laat bij een diepe bal en voelde zich genoodzaakt dit te corrigeren met een overteding. Maxi Romero, een van de uitblinkers aan Eindhovense zijde, faalde niet en bracht vanaf de stip de gelijkmaker op het bord. Even daarvoor was de ploeg van trainer Wim Jonk al gewaarschuwd, toen Jong PSV van dichtbij naast schoot.

Belangrijk

Na rust ging FC Volendam op zoek naar een nieuwe voorsprong. Dat leek direct al te lukken, maar het verradelijke schot van Gaetano Oristanio in de korte hoek kon worden gekeerd door Delanghe. Even later moest de Belgische goalie wél vissen, nadat Robert Mühren uit een hoekschop vogelvrij de 1-2 tegen de touwen knikte.

De voorsprong had als een bevrijding moeten voelen voor FC Volendam, maar na ruim een uur spelen ging het opnieuw mis: Romero werd diepgestuurd en passeerde Stankovic met een leep lobje. Vijf minuten na de gelijkmaker kregen de bezoekers een enorme kans om de schade weer ongedaan te maken, maar nadat FC Volendam er met drie man uit kon, schoot Van Mieghem uit een lastige hoek naast.

Initiatief

Na de gelijkmaker was het initiatief voor de thuisploeg dat uit een aantal scrimmages voor gevaar wist te zorgen. FC Volendam kwam er in de tegenaanval sporadisch uit, maar telkens ontbrak het aan de perfecte eindpass. Het natgeregende en soppige veld maakte goed voetbal ook niet eenvoudig. In de slotfase bracht Jonk met Mike Eerdhuijzen nog een stormram binnen de lijnen, maar in het gewenste effect resulteerde dit niet. Daardoor loopt Het Nieuwe Oranje opnieuw tegen puntenverlies aan. Vrijdag wacht een nieuwe kans, als De Graafschap op bezoek komt in het Kras Stadion.

Scoreverloop

25' Bilal Ould-Chikh 0 - 1
37' Maximiliano Romero (p) 1 - 1
56' Robert Mühren 1 - 2
60' Maximiliano Romero 2 - 2

Opstelling Jong PSV: Maxime Delanghe; Cheikh Touré (88' Luis Felipe), Livano Comenencia, Dennis Vos, Fredrik Oppegård; Mathijs Tielemans, Mathias Ullereng Kjølø (56' Mohammed Amin Doudah); Johan Bakayoko, Richard Ledezma (73' Dante Sealy), Nigel Thomas (73' Mohamed Nassoh), Maximiliano Romero (88' August Priske Flyger).

Opstelling FC Volendam: Filip Stankovic; Achraf Douiri (35' Kevin Visser), Damon Mirani, Josh Flint, Jozhua Vertrouwd (87' Dean James); Walid Ould-Chikh, Gaetano Oristanio (87' Mike Eerdhuijzen), Boy Deul (75' Francesco Antonucci); Bilal Ould Chikh, Robert Mühren, Daryl van Mieghem (75' Martijn Kaars).

Tekst: Brian Wijker
Foto's: Fred Rotgans