FC Volendam moet genoegen nemen met punt in Helmond

Helmond Sport - FC Volendam: 1 - 1 (1 - 1)

03 december 2021 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam is er vrijdagavond niet in geslaagd het taaie Helmond Sport opzij te zetten. In Noord-Brabant kwam het Nieuwe Oranje niet verder dan een puntendeling (1-1) tegen de nummer voorlaatst in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Volendam begon het bezoek aan De Braak in de wetenschap dat het al vijftien competitieduels op rij niet had verloren. Een reeks die de ploeg van trainer Wim Jonk het nodige zelfvertrouwen had opgeleverd. In Helmond ging de ploeg dan ook aanvallend van start en liet het eerste gevaar niet lang op zich wachten. Zo mocht Daryl van Mieghem vanaf de rand van de zestien uithalen en schoot Robert Mühren in kansrijke positie over het doel van Helmond-sluitpost Mike Havekotte.

Wapenfeit

De keeper moest daarna aan de bak op een harde inzet van Martijn Kaars. Daarna was het een inmiddels bekend wapenfeit dat voor Volendams gevaar zorgde: Denso Kasius stoomde op aan de rechterkant en legde de bal panklaar voor Mühren, die de bal naast het doel van Helmond Sport plaatste. Even later kwam de spits een teenlengte te kort om een voorzet van Van Mieghem binnen te werken. 

Enigszins tegen de verhouding in was het Helmond Sport dat de score opende. Een voorzet vanaf de linkerkant werd tegen de touwen gewerkt door Arno van Kellegom. Een minuut later was de gastheer opnieuw gevaarlijk, maar zag FC Volendam-doelman Filip Stankovic tot zijn geluk dat Robin van der Meer van dichtbij over het doel schoot. FC Volendam repareerde de achterstand echter nog voor rust. Op fraaie wijze schoot Kaars de gelijkmaker achter Havekotte. 

Serie

Na rust lieten grote kansen iets langer op zich wachten. Na iets meer dan een uur spelen meldde FC Volendam zich nadrukkelijk rond het vijandelijke strafschopgebied. Het lukte de bezoekers echter niet om een serie mogelijkheden om te zetten in de 1-2, vooral Gaetano Oristanio was dichtbij: zijn poging werd ternauwernood overgetikt door Havekotte.

Reeks

Om met vers bloed binnen de lijnen jacht te kunnen maken op de voorsprong, bracht Jonk onder andere Walid Ould-Chikh en Achraf Douiri binnen de lijnen voor Calvin Twigt en doelpuntenmaker Kaars. Ould-Chikh had niet lang nodig om zich te laten gelden: zijn inzet ging echter nét naast het Helmondse doel. Hoewel FC Volendam bleef aanvallen, lukte het de ploeg niet meer de winnende treffer te forceren. Desondanks wordt de ongeslagen reeks weer een beetje ruimer: FC Volendam heeft nu al zestien competitieduels op rij niet verloren. 

Scoreverloop

39' Arno van Keilegom 1 - 0
44' Martijn Kaars 1 - 1

Helmond Sport: Mike Havekotte; Boyd Reith, Paul Fosu-Mensah, Robin van der Meer, Dean van der Sluys (66' Keyennu Lont); Jarno Lion, Gaétan Bosiers; Ilias Breugelmans, Jellert van Landschoot, Jules Houttequiet; Arno van Keilegom (53' Bryan van Hove).

FC Volendam: Filip Stankovic; Denso Kasius, Brian Plat, Damon Mirani, Dean James, Gaetano Oristanio (81' Lequincio Zeefuik), Alex Plat (90' Mike Eerdhuijzen), Calvin Twigt (66' Walid Ould-Chikh); Daryl van Mieghem, Robert Mühren, Martijn Kaars (66' Achraf Douiri).

Tekst: Brian Wijker
Foto's: Pro Shots/Thomas Bakker


Laatste nieuws