FC Volendam moet leven met punt in Kerkrade

Roda JC - FC Volendam: 1 - 1 (0 - 1)

07 februari 2022 / Keuken Kampioen Divisie

Een punt in Kerkrade, meer zat er maandagavond niet in voor FC Volendam. Op bezoek bij Roda JC hield het zich bij vlagen met kunst en vliegwerk op de been. De treffer van rechtervleugelverdediger Achraf Douiri, vroeg in de wedstrijd, bleek zodoende van behoorlijk grote waarde. Het energieke duel eindigde in 1 – 1.

Vanaf de eerste minuut ontvouwde zich een boeiend schouwspel, met kansen over en weer. De eerste mogelijkheden waren voor de thuisploeg, waar verdediger Richard Jensen tot tweemaal toe het mikpunt was van een geel-zwarte hoekschop. Beide keren liep het voor FC Volendam goed af. De gasten in oranje deden via Bilal Ould-Chikh iets terug. De buitenspeler besloot met een punter voor eigen succes te gaan, daar waar een voorzet naar de tweede paal op Mühren wellicht een betere oplossing was.

De score werd uiteindelijk geopend door het team van Wim Jonk. Mühren dacht het doel onder vuur te nemen, maar raakte de bal volledig verkeerd. De oplettende Achraf Douiri, voor de tweede keer gepositioneerd op de rechtervleugelpositie, pikte de bal op en schoof deze ijzig koel in de lange hoek: 0 – 1.

Speldenprikjes

FC Volendam kwam daarna met de schrik vrij toen Dean James met een uitgestoken teen voorkwam dat Dylan Vente het eindstation was van een rappe Roda-aanval. De thuisploeg bleef echter tot aan de rust de partij met het meeste balbezit. Door het compacte Volendamse spel zonder bal werd de thuisploeg beperkt tot het uitdelen van speldenprikjes. De grootste kans kwam zelfs op naam van Robert Mühren, die van eigen helft het vijandige onder vuur nam. Tot opluchting van Roda-doelman Rody de Boer ging de bal een half metertje naast.

FC Volendam verscheen aan de aftrap van de tweede helft zonder doelpuntenmaker Douiri en middenvelder Walid Ould-Chikh. Daryl van Mieghem en Samir Ben Sallam namen hun posities in. Zij moesten toezien dat de thuisploeg sterk uit de kleedkamer kwamen. Echter vonden Jensen (harde knal) en Xian Emmers (schuiver) Filip Stankovic op hun weg. De doelman onderscheidt zich al weken met puik keeperswerk en hield in ook in de voorgaande drie duels zijn doel schoon, voor het eerst sinds november 2015.

Onbestraft

Het spel aan Volendamse kant werd er niet verzorgder op, terwijl Roda JC bloed rook. Het offensief leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker. Daar waar scheidsrechter Richard Martens een duel tussen Jensen en Ben Sallam onbestraft liet en de thuisploeg besloot verder te voetballen toen Ben Sallam geblesseerd achter bleef, kopte Vente enkele seconden later een voorzet tegen de touwen.

Een punt leek vanaf toen het hoogst haalbare voor FC Volendam, dat via een kopbal van Mühren nog dichtbij een treffer was. Ondanks het veldoverwicht creëerde ook de thuisploeg weinig. Tot het einde bleef spannend, maar uiteindelijk moesten de team genoegen nemen met een gelijkspel. Hierdoor tilt FC Volendam zijn ongeslagen reeks naar 23. Het gat met achtervolger FC Emmen is nu vijf punten (de Emmenaren hebben één duel tegoed), terwijl de marge met de promotiemededinger ADO Den Haag acht punten bedraagt.

Jong AZ-thuis

Komende vrijdag is alweer de volgende wedstrijd van FC Volendam. Dan nemen de oranjehemden het op tegen Jong AZ. Ook bij dit duel mag het stadion voor 1/3 gevuld worden met thuisfans. Seizoenkaarthouders van FC Volendam zijn welkom bij dit duel.

8’ Achraf Douiri 0 – 1

Roda JC: Rody de Boer; Stefan Marzo, Guus Joppen, Daryl Werker, Richard Jensen; Robert Klaasen, Benjamin Bouchouari (75. Davy van den Berg), Xian Emmers (81. Dailon Livramento); Bryan Limbombe (79. Jamie Yayi Mpie), Dylan Vente, Patrick Pflücke.

FC Volendam: Filip Stankovic; Achraf Douiri (46. Daryl van Mieghem), Damon Mirani, Benaissa Benamar, Dean James (80. Mike Eerdhuijzen); Boy Deul, Walid Ould-Chikh (46. Samir Ben Sallam), Calvin Twigt; Bilal Ould-Chikh (62. Martijn Kaars), Robert Mühren, Gaetano Oristanio (62. Francesco Antonucci).