FC Volendam na rust op stoom bij seizoenopening in Wierden

SVZW - FC Volendam: 1 - 6 (0 - 1)

08 juli 2023 / Oefenwedstrijd

FC Volendam heeft het nieuwe seizoen als Eredivisionist afgetrapt met een ruime 1 - 6 zege in Wierden. Matthias Kohler, die voor het eerst als trainer op de bank zat, zag verdeeld over de wedstrijd zijn gehele selectie aan het werk. Vierdedivisionist SVZW kreeg goals van zes verschillende Volendamse doelpuntenmakers om de oren.

Met onder anderen doelman Mio Backhaus voor het eerst in actie voor FC Volendam leerden de oranjehemden tegenstander SVZW kennen als een taaie opponent. Op het warme kunstgrasveld was FC Volendam heer en meester, zonder veel grote kansen te creëren. Derry John Murkin loste na een aanval over rechts via Déron Payne het eerste schot. Doelman Julian Bakker kon toen de bal nog naast kijken. Even later moest hij voor het eerst vissen toen Ibrahim El Kadiri eerder bij een diepe bal was dan de doelman. De buitenspeler wipte de bal over de Bakker heen en schoof het leer daarna in het lege doel en tekende daarmee aan voor de openingsgoal van het seizoen.

Vlammend uit de rust

Pogingen van de teruggekeerde Bilal Ould-Chikh (gepakt door Bakker), Lequincio Zeefuik (nét naast) en Daryl van Mieghem (schot gekraakt) vonden daarna geen doel. Het warme weer vroeg veel van de 22 spelers op het veld en dat kwam het veldspel niet ten goede. Ook SVZW liet op spaarzame momenten van zich horen. Zo beproefde Frank Smit zijn geluk van veertig meter toen hij Backhaus enigszins ver voor zijn doel zag staan. De Duitse hoefde niet in actie te komen en keek de bal over. De Volendammers zochten zodoende met een 0 – 1 voorsprong de kleedkamer op voor verkoeling.

De adempauze deed de Volendammers goed. Het kwam met meer pit uit de kleedkamer en koppelde deze drang aan het maken van doelpunten. Koud in het veld tikte Ezechiel Fiemawhle de rebound uit een schot van Darius Johnson binnen. Nog geen minuut later kopte Robert Mühren een fraai getrapte corner van Imran Nazih in de bovenhoek voor 0 – 3.

Nazih in vorm

Nog voor het uur stond doelpunt nummer vijf op het scorebord. Eerst knikte Henk Veerman uit hoekschop van opnieuw Nazih achter de ingevallen SVZW-doelman Bram Muis, daarna was Darius Johnson het eindstation van een rappe aanval. De zeventienjarige tekende daarmee voor zijn derde assist aan. De doelpuntenhonger was daarmee nog niet gestild. Nazih bekroonde halverwege het tweede bedrijf zijn sterke optreden met een doelpunt. De middenvelder anticipeerde goed op een dieptebal en liftte bal fraai over de uitgekomen keeper voor 0 – 6.

Sportcomplex ’t Lageveld veerde op toen Maarten Jansen voor SVZW de eer redde met een knap doelpunt. Fiemawhle verzuimde vlak voor het einde zijn tweede van de middag te noteren door van dichtbij te hoog te mikken.

Trainingskamp

Vanaf komende maandag werkt FC Volendam een trainingskamp af in het Zeeuwse Renesse. Op zaterdag ontvangt het in Alkmaar het gerenommeerde KAA Gent uit België. Kaarten voor dit duel zijn te koop via de online ticketshop. Bekijk hier het volledige schema van de oefencampagne, met onder andere op zaterdag 29 juli de Albert Heijn Open Dag en de bijbehorende oefenwedstrijd tegen het Griekse PAS Lamia.

Scoreverloop

14’ Ibrahim El Kadiri 0 – 1
46’ Ezechiel Fiemawhle 0 – 2
47’ Robert Mühren 0 – 3
56’ Henk Veerman 0 – 4
59’ Darius Johnson 0 – 5
67’ Imran Nazih 0 – 6
75' Maarten Jansen 1 – 6

SVZW: Julian Bakker; Lars van Putten, Alen Ramic, Robin de Jong, Sem Jansen; Stefan Maat, Bas ter Hogt, Frank Smit; Tom ter Hogt Maarten Jansen, Jasper Groothuis.

FC Volendam eerste helft: Mio Backhaus (33’ Barry Lauwers); Déron Payne, Benaissa Benamar, Damon Mirani, Derry John Murkin; Billy van Duijl, Diego Gustavo, Bilal Ould-Chikh; Daryl van Mieghem, Lequincio Zeefuik, Ibrahim El Kadiri.

FC Volendam tweede helft: Barry Lauwers (61’ Kayne van Oevelen); Achraf Douiri, Xavier Mbuyamba, Damon Mirani (75’ Billy van Duijl), Rob Tol; Flip Klomp, Imran Nazih, Robert Mühren; Darius Johnson, Henk Veerman, Ezechiel Fiemawhle.

Tekst:   FC Volendam
Foto's: Fred Rotgans


Laatste nieuws