FC Volendam O21 deelt punten met koploper / FC Volendam O19 lijdt eerste puntverlies van het seizoen

FC Volendam O21 - PEC Zwolle O21: 1 - 1 (0 - 0) / FC Volendam O19 - SC Cambuur Leeuwarden: 1 - 1 (1 - 0)

22 oktober 2024 / FC Volendam Jeugdopleiding

FC Volendam O21 moest zaterdag punten delen met koploper PEC Zwolle O21. Dankzij een eigen goal van PEC keeper Duke Verduin en een treffer in de laatste minuut van Joas Kors werd het 1 - 1.

De eerste helft was het spel vrij mat. Kleine kansjes over en weer vonden geen net. Pas in de 52e minuut kwamen de Volendammers op voorsprong. Een schot richting de verre hoek van Ghillian Ilaria gleed via de binnenkant van de paal tegen de rug van keeper Verduin, waardoor de bal alsnog over de lijn rolde: 1 - 0. In de laatste minuut van de wedstrijd kwamen de gasten alsnog naast de Volendammers. Een vrije trap iets naast de zestien van FC Volendam belandde tegen de paal. Kors stond op de juiste plek en gleed binnen. Zo werd het 1 - 1.

52' Duke Verduin 1 - 0
90' Joas Kors 1 - 1

Opstelling FC Volendam O21: Khadim Ngom; Seif Kardel, Luc van Koeverden, Nash Bijnoe, Jesse Buurmeester; Imran Nazih, Ghillian Ilaria, Giraynho Kluivert (79. Reno Becker); Caner Demircioglu (84. David Petrović), Mauro Zijlstra (84. Azzam El Nasri), Key-Shawn Wong-A-Soij (73. Anwar Ouled Amar).

FC Volendam O19 moest afgelopen zaterdag haar eerste puntverlies incasseren. Tegen SC Cambuur Leeuwarden O19 werd het 1 - 1.

In tegenstelling tot de eerdere wedstrijden van de Volendammers, waar vaak na tien minuten al de openingstreffer viel, werd de score nu pas na 38 minuten geopend. Het was aanvoerder Robin van Cruijsen die de 1 - 0 op het scorebord zette. Francisco Marizan zette de treffer in gang via een ingooi die Jesper Tielemans bereikte. De topscorer dribbelde naar de rand van de zestien en speelde Elias Hazir in. Hazir gaf een fraai steekballetje, maar bereikte Tielemans niet. Van Cruijsen stond echter in dezelfde looplijn en pikte op. De middenvelder plantte zijn voet tegen het leer en werkte beheerst binnen: 1 - 0.

In de tweede helft kwamen de Leeuwarders naast zij via Wessel van der Goot. Vanuit de defensie werd de bal doorgekopt richting Van der Goot, die het sprintduel won van Matthijs Stoelinga en via onderkant lat binnen werkte. Zo werd de eindstand bepaald: 1 - 1.

37' Robin van Cruijsen 1 - 0
66' Wessel van der Goot 1 - 1

Opstelling FC Volendam O19: Yaell Samson; Francisco Marizan, Lars de Wit, Matthijs Stoelinga (81. Mark Schilder), Joey de Ruijter (70. Valenciano Perseit); Elias Hazir (81. Jacob Simon), Robin van Cruijsen, Mohammed Belfqih; Keenan Cruden, Jesper Tielemans, Thymen van der Geer (70. Quincy Hoquee).