FC Volendam O21 wint overtuigend van Roda JC O21 / FC Volendam O19 trekt ongeslagen reeks door

Roda JC O21 - FC Volendam O21: 1 - 3 (1 - 0) / FC Dordrecht O19 - FC Volendam O19: 3 - 4 (1 - 0)

23 september 2024 / FC Volendam Jeugdopleiding

FC Volendam O21 heeft zich afgelopen zaterdag fraai teruggeknokt van een 1 - 0 achterstand. Nadat Mika Peters voor de thuisploeg de openingstreffer maakte, draaiden de Volendammers in de tweede helft de wedstrijd volledig om. Door goals van Daan Steur, Quincy Hoeve en Anass Bouziane wonnen de Volendammers met 1 - 3 in Kerkrade.

Na negen minuten kwam Roda JC op voorsprong. Een miscommunicatie tussen Kayne van Oevelen en Luca Blondeau resulteerde in een te korte terugspeelbal die Van Oevelen niet meer kon corrigeren. Peters was er als de kippen bij en opende daarmee de rekening: 1 - 0. In de tweede helft ging het roer om en kreeg de thuisploeg zelfs een rode kaart toen Keanu van Mieghem Mauro Zijlstra naar beneden trok en een scoringskans ontnam. Na ruim een uur spelen was het Steur die een hoekschop van Caner Demircioglu binnen kopte: 1 - 1. Vier minuten later scoorde Hoeve na een snelle vrije trap van Luc van Koeverden, waarmee de Volendammers op voorsprong kwamen. Met nog een kwartier op de klok drukte Bouziane de Volendamse stempel op de wedstrijd toen hij balbezit veroverde, richting de zestien dribbelde en fraai in de kruising afdrukte. Zo wonnen de Volendammers met 1 - 3 in Kerkrade.

9' Mika Peters 1 - 0
60' Daan Steur 1 - 1
64' Quincy Hoeve 1 - 2
75' Anass Bouziane 1 - 3

Gele kaarten:
Luca Blondeau en Anass Bouziane. Yasin Bilgin, Arno Lemable, Casper Milo van Hemelryck-Bray, Emre Caglar (Roda JC O21)

Bijzonderheden:
Rode kaart: Keanu van Mieghem (Roda JC O21)

Opstelling FC Volendam O21: Kayne van Oevelen; Seif Kardal, Luca Blondeau (46. Luc van Koeverden), Daan Steur, Nash Bijnoe; Ghillian Ilaria (61. Nordin Bukala), Anass Bouziane, Imran Nazih; Caner Demircioglu (82. Anwar Ouled Amar), Mauro Zijlstra, Quincy Hoeve (82. Azzam El Nasri).

FC Volendam O19 boekte afgelopen weekend haar vierde opeenvolgende overwinning. Tegen de leeftijdsgenoten van FC Dordrecht werd het dankzij goals van Mohammed Belfqih, Robin van Cruijsen, Jesper Tielemans en Elias Hazir 3 - 4.

De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong toen Sven Quadflieg de bal van de door de Volendamse defensie heen wandelende Ninho Gerardo-Felicia ontving en achter Yaell Samson werkte: 1 - 0. Na 54 minuten zette FC Volendam O19 de comeback in. Via een hoekschop van Keenan Cruden kopte Belfqih raak in de verre hoek: 1 - 1. Na een ruim uur mocht Cruden zijn tweede assist achter zijn naam zetten toen hij Van Cruijsen vond, die aan een voetstempel tegen de bal genoeg had voor de 1 - 2. Vier minuten later was het Tielemans die een slippertje van de keeper afstrafte en de 1 - 3 binnenwerkte. Met nog een kwartier op de klok vond Van Cruijsen Hazir, die in de korte hoek afdrukte en de vierde Volendamse treffer maakte. FC Dordrecht liet wel nog tweemaal van zich horen via Yunus Alassani, die in de laatste tien minuten nog twee treffers mocht maken, maar de drie punten gingen mee naar Volendam: 3 - 4.

4' Sven Quadflieg 1 - 0
54' Mohammed Belfqih 1 - 1
67' Robin van Cruijsen 1 - 2
71' Jesper Tielemans 1 - 3
76' Elias Hazir 1 - 4
82' Yunus Alassani 2 - 4
86' Yunus Alassani 3 - 4

Mark Schilder

Opstelling FC Volendam O19: Yaell Samson; Mark Schilder (83. Thomas Heijnen), Lars de Wit, Matthijs Stoelinga, Quincy Hoquee (78. Joey de Ruijter); Mohammed Belfqih, Robin van Cruijsen (83. Reda Benaamar), Elias Hazir (83. Laurens van Kleef); Keenan Cruden, Jepser Tielemans, Thymen van der Geer (78. Jacob Simon).

Tekst: Stefan van Nierop
Foto's: Samuel Mulders