FC Volendam teleurstellend onderuit in Oss

TOP Oss - FC Volendam 2 - 0 (1 - 0)

05 april 2021 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam is er maandag op bezoek bij TOP Oss niet in geslaagd de forse thuisnederlaag tegen Cambuur weg te spoelen. De ploeg van trainer Wim Jonk ging op Paasmaandag met 2-0 onderuit.

In het zonnige en tegelijk bij vlagen winterse Frans Heessenstadion begonnen de bezoekers nog met frisse moed aan de wedstrijd. Maar ondanks het veldoverwicht, was het de thuisploeg die de score opende. Geknoei in de Volendammer defensie werd afgestraft door Livio Milts: 1-0. De harde wind en het gladde veld maakten het voor FC Volendam lastig om het zo bekende positiespel te spelen. Pas na ruim een half uur spelen werden de gasten uit Noord-Holland voor het eerst gevaarlijk. Francesco Antonucci kreeg de bal na een fraaie dribbel bij Samuele Mulattieri. Toen de Italiaanse aanvaller wilde koppen, botste hij op TOP Oss-doelman Bo Geens.

Eindpass

FC Volendam bleef de voetballende oplossing zoeken in de jacht naar de gelijkmaker, maar telkens ontbrak het aan de eindpass. Mede door de goed gegroepeerde achterhoede van de thuisploeg, kwam Het Nieuwe Oranje er moeilijk doorheen. Na de pauze besloot Jonk Zakaria El Azzouzi in te brengen voor Alex Plat, om zijn ploeg op die wijze van iets meer aanvallende impulsen te voorzien. 

De eerste goede mogelijkheid van het tweede bedrijf kwam opnieuw op naam van Mulattieri: na een knappe voorzet van Ibrahim El Kadiri zag de spits zijn inzet worden gekeerd door de sluitpost. Niet veel later was Mulattieri opnieuw dichtbij. Na de zestien te zijn binnengedribbeld, ging zijn schot ietwat wild naast het TOP Oss-doel. Het was de ingevallen El Azzouzi die daarna bijna voor de 1-1 aantekende. Zijn inzet in de lange hoek werd gepareerd door Geens, de rebound werd overgeschoten door Boy Deul.

Kopzorgen

Daarna bleef FC Volendam jacht maken op de broodnodige gelijkmaker en lukte het de ploeg om de verdediging van Oss kopzorgen te bezorgen. Maar telkens vonden de Volendammers Geens op hun weg óf was de inzet net niet goed genoeg. Tot overmaat van ramp kreeg de thuisploeg een kwartier voor tijd een strafschop toegekend na een overtreding van FC Volendam-doelman Joey Roggeveen. Na het bestuderen van de beelden bleek de overtreding buiten het strafschopgebied te zijn gemaakt. Voormalig speler van FC Volendam Dennis van der Heijden verzilverde het buitenkansje en bracht de 2-0 eindstand op het scorebord.

Voor FC Volendam betekent de zeperd in Oss duur puntenverlies in de strijd om een ticket voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Vrijdag kan de ploeg op herkansing, als medekoploper in de vierde periode Helmond Sport op bezoek komt in het Kras Stadion

Scoreverloop
12' Livio Milts 1 - 0
81' Dennis van der Heijden (pen) 2 - 0

Opstelling Top Oss
Bo Geens; Trevor David, Jan Lammers, Niels Fleuren, Joshua Sanchez; Olivier Rommens, Lion Kaak, Rick Stuy van den Herik; Mart Remans (68' Justin Mathieu), Dennis van der Heijden, Livion Milts (85' Cas Peters).

Opstelling FC Volendam
Joey Roggeveen; Denso Kasius, Marco Tol, Micky van de Ven, Derry John Murkin; Samir Ben Sallam (81' Mike Eerdhuijzen), Alex Plat (46' Zakaria El Azzouzi), Francesco Antonucci; Boy Deul, Samuele Mulattieri (75' Giannis Iatroudis), Ibrahim El Kadiri (81' Calvin Twigt).

Verslag: Brian Wijker
Foto's: Pro Shots
Laatste nieuws