FC Volendam richt het vizier op ADO Den Haag

vrijdag 18 maart, 20:00 uur

17 maart 2022 / Keuken Kampioen Divisie

Na twee teleurstellende resultaten tegen Excelsior (2 - 5) en FC Emmen (4 - 1) zijn Wim Jonk en zijn mannen gebrander dan ooit om op bezoek bij ADO Den Haag de volle buit weer mee terug te nemen naar Volendam. De wedstrijd begint vrijdag om 20:00 uur en is live te zien op ESPN 3.

ADO leeft momenteel in roerige tijden. De club kreeg na lang worstelen alsnog een nieuwe eigenaar, die vervolgens direct trainer Ruud Brood de deur uitwerkte. Nu staat Giovanni Franken voor de Haagse spelersgroep. Het verloopt nog niet vlekkeloos bij de Hagenezen. Tegen FC Eindhoven kwamen ze niet verder dan een 1 - 1 gelijkspel en verliespartijen tegen Jong Ajax (6 -3) en MVV (2 - 3) gingen daaraan vooraf. In het duel tegen Jong PSV van afgelopen vrijdag werd er een hoogtepunt bereikt in de Haagse mis√®re. De ploeg kwam op een 0 - 1 achterstand, maar door een stroomstoring kon het duel niet worden afgemaakt. Maandag speelde de ploeg uit de Hofstad nog tegen FC Eindhoven. Dit duel eindigde in een 1 - 1 gelijkspel door goals van Steijn en Sleegers. ADO Den Haag mist tegen FC Volendam sowieso doelman Luuk Koopmans en Ricardo Kishna vanwege blessures.

FC Volendam bewaart nog altijd zeer warme gevoelens aan het Cars Jeans Stadion in Den Haag. Waar in 2007-2008 het kampioenschap werd beslecht in een 0 - 1 zege door een doelpunt van Jack Tuijp. Door de treffer van de spits mochten de Volendammers de kampioensschaal mee De Dijk op nemen. In de Keuken Kampioen Divisie namen de twee ploegen het dertien keer tegen elkaar op. Eerder dit seizoen won ADO in het Kras Stadion met 1 - 3. Denso Kasius was goed voor het enige Volendamse doelpunt in die wedstrijd. De onderlinge balans is exact gelijk. Vier overwinningen om vier verliespartijen en vijf gelijke spelen. 

Laatste vijf edities:

13-08-2021 | FC Volendam - ADO Den Haag: 1 - 3
Denso Kasius

25-01-2009 | FC Volendam - ADO Den Haag: 0 - 1  (Eredivisie)

17-10-2008 | ADO Den Haag - FC Volendam: 2 - 0  (Eredivisie)

18-04-2008 | ADO Den Haag - FC Volendam: 0 - 1
Jack Tuijp

28-10-2007 | FC Volendam - ADO Den Haag: 2 - 2
Jack Tuijp en Rowin van Zaanen

ESPN, Twitter & Instagram

Het duel tegen ADO Den Haag is te volgen via ESPN 3, het Twitter-verslag en via onze story op Instagram. Er wordt vrijdagavond om 20.00 uur gefloten voor het begin van de eerste helft.

Tekst: Maarten Schuijl
Foto's: Fred Rotgans
Laatste nieuws