Dubbele cijfers voor FC Volendam bij seizoenstart tegen Woudia

V.V. Woudia - FC Volendam: 0 - 12 (0 - 7)

03 juli 2021 / Oefenwedstrijd

Vorig jaar vielen er nog zes Volendamse treffers op Sportpark Woudlust, afgelopen vrijdag zette FC Volendam de verdubbelaar in. Woudia moest geloven aan de scoringsdrang van de in het nieuw gestoken oranjehemden, die verspreid over drie ‘helfden’ twaalf treffers incasseerde. Met de 0-12 overwinning begon de ploeg van trainer Wim Jonk goed aan de voorbereiding.

Op het uitverkochte sportcomplex van Woudia boden de gastheren in de beginfase nog aardig weerstand. FC Volendam kwam tot ‘slechts’ drie goals, ondanks dat het bij vlagen prima voetbalde. Jim Beers opende na iets meer dan een kwartier de score door een goede voorzet van Mike Eerdhuijzen binnen te lopen. Luttele seconden voor de rust was het de verdediger zelf die het doel vond met een prachtig knal van afstand. Tussendoor passeerde Alex Wagenaar zijn eigen keeper.

Foutloos

Elf nieuwe namen verschenen aan de start van blok twee, waarvan Marko Deronja wellicht de meest opvallende naam was. De Sloveense doelman is op proef bij FC Volendam en speelde een foutloos half uur, ware het niet dat de keeper werkelijk geen moment in actie hoefde te komen. De gasten bouwden aan hun marge: Drie treffers van Martijn Kaars en een van Lequincio Zeefuik tilden de stand naar 0-7.

Hattrick Zonneveld

In deel drie eiste vooral Milan Zonneveld de hoofdrol op. De boomlange spits maakte er drie bij zijn eerste minuten voor FC Volendam. Ook nieuweling Achraf Douiri en aanvaller Koen Blommesteijn vonden zichzelf terug op het scoreformulier.

PEC Zwolle

Komende maandag gaat de selectie van Jonk voor vijf dagen op trainingskamp in het Gelderse Doorwerth. Donderdag speelt het een oefenduel tegen PEC Zwolle in het MAC³PARK stadion. De aftrap is om 14.00 uur.

Scoreverloop:
17’ Jim Beers 0 – 1
22’ Alex Wagenaar (e.d.) 0 – 2
30’ Mike Eerdhuijzen 0 – 3
45’ Martijn Kaars 0 – 4
52’ Martijn Kaars 0 – 5
53’ Lequincio Zeefuik 0 – 6
59’ Martijn Kaars 0 – 7
64’ Achraf Douiri 0 – 8
73’ Milan Zonneveld 0 – 9
78’ Koen Blommesteijn 0 – 10
83’ Milan Zonneveld 0 – 11
88’ Milan Zonneveld 0 - 12

Opstelling FC Volendam
Blok 1:
Barry Lauwers; Denso Kasius, Damon Mirani, Mike Eerdhuijzen, Dean James; Calvin Twigt, Joey Antonioli, Samir Ben Sallam; Daryl van Mieghem, Jim Beers, Ibrahim El Kadiri.

Blok 2: Marko Deronja; Jay Kruiver, Brian Plat, Lex Veerman, Derry John Murkin; Alex Plat, Boy Deul, Robin Schulte; Martijn Kaars, Lequincio Zeefuik, Dyllandro Panka.

Blok 3: Dion Vlak; Rob Tol, Jay Koorndijk, Milan de Haan, Jozhua Vertrouwd; Victor van Montfort, Koen Blommesteijn, Younes Taha El Idrissi; Tayrell Wouter (75. Jordi Blom), Milan Zonneveld, Achraf Douiri.

Foto's: Fred RotgansLaatste nieuws