FC Volendam slaagt voor eerste testcase in Zwolle

PEC Zwolle - FC Volendam: 0 - 2 (0 - 1)

08 juli 2021 / Oefenwedstrijd

Ook de tweede wedstrijd in de voorbereiding is door FC Volendam omgezet in een overwinning. Zonder echt in de problemen te komen werd PEC Zwolle verslagen. De eerste treffer van Robert Mühren sinds zijn terugkeer bij FC Volendam stond aan de basis van de 0-2 overwinning.

Na de 0-12 overwinning op VV Woudia werd het uitduel met PEC Zwolle gezien als de eerste echte testcase. Die doorstond FC Volendam met vlag en wimpel. Op een kans in de slotfase na had het nauwelijks iets te duchten van de Eredivisionist.

Touwtjes

Vanaf de start had FC Volendam de touwtjes in handen. Ondanks het balbezit en het verzorgde veldspel waren kansen schaars. Mogelijkheden voor Daryl van Mieghem (schot geblokt) en Boy Deul (naast) troffen geen doel. De eerste poging op doel leverde gelijk een treffer op. Martijn Kaars trok de bal voor en op uitgekookte wijze chipte Mühren de bal over doelman Kostas Lamprou heen voor 0-1. Tot aan de rust was alleen het gekrulde schot van Ibrahim El Kadiri (net naast) en de entree van testdoelman Marko Deronja noemenswaardig.

In de tweede helft maakten een handvol nieuwe spelers hun opwachting. Eerst was het Kaars die uit een moeilijke hoek nét geen doel vond, maar daarna maakten de jongelingen naam. Onder wie Lequincio Zeefuik, die flink wat oorlog maakte in het Overijsselse strafschopgebied. Ook Jim Beers liet van zich spreken.

Duo

Het duo was daarna verantwoordelijk voor de tweede Volendamse goal. Jim Beers zette de aanval op door drie man uit te spelen en Zeefuik te bedienen op de rechtervleugel. De tiener behield vervolgens goed het overzicht en legde de bal panklaar voor de instormende Beers. Zijn poging eindigde hard en hoog tegen de touwen. Aan de overkant had Eliano Reijnders de kans het duel nog spannend te maken, maar oog in oog met Dion Vlak schoot de PEC-speler wild over.

Heracles

De volgende wedstrijd in de oefencampagne is op vrijdag 16 juli. Dan is Heracles Almelo de tegenstander. Fans kunnen de wedstrijd gratis en zonder test bezoeken. Tevens wordt een gedeelte van het duel gespeeld in het nieuwe uitshirt. Bekijk hier alle informatie over die wedstrijd.

28’ Robert Mühren 0 - 1
77' Jim Beers 0 - 2

PEC Zwolle: Lamprou; Bajselmani (76. Chirino), Van Polen (25. Voet), Kersten (60. Van den Berg), De Wit (66. Gangstad); Strieder (60. Beelen), Reijnders, Paal (46. Van den Belt); Westerman, Landu (46. Lagsir), Clement (76. Tol).

FC Volendam eerste helft: Barry Lauwers (31. Marko Deronja); Denso Kasius, Damon Mirani, Micky van de Ven, Derry John Murkin; Alex Plat, Boy Deul, Joey Antonioli; Daryl van Mieghem, Robert Mühren (31. Ibrahim El Kadiri), Martijn Kaars.

FC Volendam tweede helft: Marko Deronja (61. Dion Vlak; Jay Kruiver, Brian Plat, Damon Mirani (72. Alex Plat), Derry John Murkin (72. Denso Kasius); Calvin Twigt, Jim Beers, Robin Schulte; Dyllandro Panka, Martijn Kaars, Ibrahim El Kadiri.

Foto's: Fred Rotgans & Pro Shots
Tekst: FC Volendam