FC Volendam sluit geslaagde Albert Heijn Open Dag af met gelijkspel

FC Volendam - Deinze: 1 - 1 (0 - 1)

20 juli 2024 / Oefenwedstrijd

FC Volendam heeft een geslaagde en drukbezochte Albert Heijn Open Dag afgesloten met een 1 - 1 gelijkspel tegen Deinze. Voor de ruim 500 bezoekers in het Kras Stadion wisten de Volendammers in het nieuwe uittenue de overwinning in een sterke tweede helft net niet over de streep te trekken. Robert Mühren maakt het enige Volendamse doelpunt.

KMSK Deinze had grotendeels de overhand in het eerste bedrijf. Na slechts vijf minuten kwamen de Belgen al op een 0 - 1 voorsprong. Nummer acht Guillaime de Schryver schoot de bal in het net achter doelman Barry Lauwers.

FC Volendam reageerde via opkomende back Déron Payne, hij sprintte zijn tegenstander voorbij en trok de bal terug vanaf de achterlijn. Robert Mühren zette zijn voet tegen de bal, maar had geen succes. Mühren raakte de bal ongelukkig en hij belandde ver naast het Belgische doel.

De hoge temperatuur speelde een grote rol in het verloop van de wedstrijd en na een korte drinkpauze werd het spel weer hervat. Meteen kon het elftal van Rick Kruys weer aan de bak, want na een goed uitgespeelde kans via de linkerflank kwam Jellert van Landschoot vrij voor het doel van de Volendammers, maar ook hij miste. De bal vloog over het doel.

Sterker Volendam

FC Volendam kwam laat in de eerste helft wat meer in vorm en hield veel balbezit. Met voorzetten van Aurelio Oehlers, Payne en een schot van Alex Plat kwam de ploeg meer en meer in de buurt van de Belgische doelman Nacho Miras.

De Wijdbroeken begonnen sterk aan de tweede helft met alle namen uit de eerste helft nog in het veld. Maar diezelfde elf spelers kregen vlak na het beginsignaal van scheidsrechter Shona Shukrula opnieuw een kans te verwerken. Lucas Walbrecq krulde de bal vanaf de achterlijn tegen de lat.

Aanwezige Oehlers

Tegelijkertijd lieten de palingboeren zien ook gevaarlijk te kunnen worden. Die dreiging werd al snel beloond. Vleugelspeler Oehlers dribbelde aan de rand van het strafschopgebied naar binnen. Met buitenkant voet gaf hij de bal richting Henk Veerman. De spits liet 'm lopen voor Mühren en hij schoof de bal rustig binnen. 1 - 1.

De goal was nog niet op het scorebord genoteerd of Oehlers werd weer gevaarlijk aan de linkerflank. Wederom kwam de bal terecht bij Mühren. Hij chipte de bal over de keeper, maar de doelman wist de bal nog maar net over de lat te tikken.

Frisse krachten

FC Volendam wisselde na een uur negen spelers. Alleen Lauwers en Imran Nazih bleven staan. Onder andere Daniël Beukers en Walid Ould-Chick kwamen in het veld. Later zou debutant Yannick Leliendal nog in het veld komen voor Nazih.

Een geweldige vrije trap van de net ingevallen Benaissa Benamar zweefde naar de kruising en de keeper van Deinze had geen antwoord. De bal belandde via de kruising weer terug in het veld. Uit de daaropvolgende hoekschop was de verdediger opnieuw gevaarlijk. Hij wist zijn hoofd tegen de de bal te krijgen, maar raakte ditmaal de paal.

In de slotfase was ook Quincy Hoeve nog dichtbij een treffer. De spits kopte een hoge voorzet van Joey Antonioli maar net naast. Ondanks een sterke tweede helft, bleef de eindstand in het Kras Stadion op 1 - 1. Een succesvolle Albert Heijn Open Dag eindigde zodoende met een gelijkspel.

Ontmoeting met RKAV

Volgende week zaterdag speelt FC Volendam een oefenwedstrijd tegen de buren van de amateurvereniging RKAV. Die wedstrijd is om 14.00 en de toegang is gratis

Scoreverloop:
5’ Guillaime de Schryver 0 - 1
51’ Robert Mühren 1 - 1

Opstelling FC Volendam eerste helft: Barry Lauwers; Déron Payne, Mawouna Amevor, Xavier Mbuyamba, Daan Steur; Alex Plat, Imran Nazih, Milan de Haan, Aurelio Oehlers; Robert Mühren, Henk Veerman.

Opstelling FC Volendam na een uur: Barry Lauwers; Daniël Beukers, Benaissa Benamar, Marco Tol, Myron Mau-Asam; Joey Antonioli, Flip Klomp, Walid Ould-Chikh, Imran Nazih (70' Yannick Leliendal); Quincy Hoeve, Koen Blommestijn.

Tekst: Tibbe Kwakman
Foto's: Fred Rotgans