FC Volendam sluit intensieve week af met verlies tegen Sparta

Sparta Rotterdam - FC Volendam: 4 - 0 (1 - 0)

03 september 2022 / Eredivisie

Het is FC Volendam niet gelukt om het kermisweekend extra glans te geven. De formatie van Wim Jonk reisde af naar Sparta Rotterdam en ging hard onderuit. Het werd 4 - 0 voor de Spangenaren.

FC Volendam kwam als eerst dichtbij een doelpunt. Daryl van Mieghem werd via de rechterkant bereikt en vond op zijn beurt Robert Mühren. De spits kon niet voluit uithalen en zag doelman Nick Olij zijn inzet keren. De thuisploeg was ook twee keer dreigend in de openingsfase. De in-vorm verkerende Filip Stankovic moest twee keer ingrijpen op Spartaanse pogingen, met succes.

Met veertien minuten op de klok kwamen de Spartanen op voorsprong. Vito van Crooij werd gelanceerd door doelman Olij. De vleugelspeler kwam vrij te staan voor Stankovic, die de inzet niet kon keren: 1 - 0. De fase daarna hadden beide ploegen moeite met het creëren van kansen.

Gevaarlijke fase van FC Volendam

Na een half uur spelen was daar de tweede grote kans voor Het Nieuwe Oranje. Henk Veerman passeerde zijn directe tegenstander en kon vuren richting Olij, die vandaag een enorme sta-in-de-weg was voor de Volendamse aanval. Op slag van rust kreeg Mühren dé kans op de gelijkmaker. De spits werd gevonden door Carel Eiting, die de bal op een presenteerblaadje legde. Mühren werd echter voldoende gehinderd en was niet in staat om FC Volendam’s duizendste goal in de Eredivisie te maken.

De Rotterdammers vuurden als eerst op doel na de theepauze. Van Crooij zag zijn inzet op de vuisten van Stankovic belanden. Er gebeurde in de fase die volgde niet veel en beide teams moesten het doen met speldenprikjes van afstand.

Spartaanse dubbelslag

Na driekwart wedstrijd verdubbelden de Spangenaren de voorsprong. Tobias Lauritsen stond vogeltje vrij in het zestienmeter gebied en kon vrij binnenkoppen. Enkele minuten later nam de thuisploeg definitief afstand van FC Volendam. Lauritsen werd bereikt door de ingevallen Koki Saito en tekende voor zijn tweede doelpunt van de avond. Met een kwartier spelen te gaan was de opgave loodzwaar voor de Volendammers. Sven Mijnans bepaalde de eindstand op 4 - 0.

Go Ahead Eagles-thuis

FC Volendam kan zich volgende week vrijdag herpakken. Go Ahead Eagles komt dan naar het Kras Stadion. De laatste kaarten zijn beschikbaar in de online ticketshop. De wedstrijd is ook te volgen via het Twitter-verslag, de Story op Instagram.

14’ Vito van Crooij 1 – 0
67’ Tobias Lauritsen 2 – 0
71’ Tobias Lauritsen 3 – 0
84' Sven Mijnans 4 - 0

Sparta Rotterdam: Nick Olij; Shurandy Sambo, Bart Vriends, Mike Eerdhuijzen (76’ Adil Auassar), Michael Pinto; Jonathan de Guzman (73' Jeremy van Mullen), Younes Namli (65’ Koki Saito), Joshua Kitolano; Tobias Lauritsen, Arno Verscheuren (65’ Sven Mijnans) en Vito van Crooij.

FC Volendam: Filip Stankovic; Achraf Douiri (46’ Walid Ould-Chikh), Brian Plat, Damon Mirani, Derry John Murkin; Benaissa Benamar, Carel Eiting (87' Imran Nazih), Robert Mühren (60’ Gaetano Oristanio); Daryl van Mieghem (60’ Bilal Ould-Chikh), Henk Veerman en Ibrahim El Kadiri (79’ Lequincio Zeefuik).

Tekst: Bram van Lint
Foto's: Fred Rotgans