FC Volendam sluit trainingskamp af met nipt verlies tegen KAA Gent

FC Volendam - KAA Gent: 1 - 2 (0 - 2)

15 juli 2023 / Oefenwedstrijd

FC Volendam heeft het trainingskamp afgesloten met een 1 - 2 nederlaag tegen KAA Gent. In een nuttig en leerzaam duel tegen de nummer vijf van België was een prachtige goal van Ezechiel Fiemawhle één van de absolute hoogtepunten.

De openingsfase van het duel ging gelijk op. Het duurde even voordat we de eerste kansen mochten noteren. Bilal Ould-Chikh ging zijn man goed voorbij en gaf een lage voorzet die terecht kwam bij Darius Johnson. De buitenspeler raakte de bal verkeerd en zag zijn inzet zodoende naast het doel verdwijnen. Aan de andere kant was het Hugo Cuypers die de bal hard voorlangs schoot. Kort daarna was het Tsuyoshi Watanabe die een hoekschop net naast kopte. Een doelpunt van de Belgen hing in de lucht en kwam er uiteindelijk ook. Een hoge voorzet werd goed binnengekopt door Cuypers.

Verdubbeling score

De Volendammers kwamen met een antwoord via Lequincio Zeefuik. Helaas werd het doel niet getroffen. De spits kopte een voorzet van Ould-Chikh naast. De Belgen wisten wel nog een doelpunt te maken voor de rust. Andrew Hjulsager miste eerst een grote kans, maar schoot later vanaf rand strafschopgebied de bal wel binnen. Carel Eiting was vlak voor het rustsignaal dreigend met een volley. De aanvoerder nam een afvallende bal ineens uit de lucht, maar moest toezien hoe doelman Davy Roef de bal over het doel tikte.

De tweede helft startte FC Volendam met acht nieuwe namen in het team. Onder andere Rob Tol en Milan de Haan mochten minuten maken. Veel noemenswaardige dingen gebeurde er niet in het eerste deel van de tweede helft. Beide ploegen kregen nauwelijks mogelijkheden. Cuypers ondernam een poging namens de Belgen. Zijn boogballetje werd goed tegengehouden door Backhaus. Dat was direct het laatste wapenfeit van de Duitse keeper. Hij werd na een uur vervangen door Barry Lauwers. Ook Calvin Twigt en debutant Nash Bijnoe mochten een half uur meespelen.

Wereldgoal Fiemawhle

Met de drie verse krachten in de ploeg kreeg FC Volendam weer wat kansjes. Twigt schoot een vrije trap over en Billy van Duijl tikte een mogelijkheid uit een hoekschop in de handen van de doelman. Vlak voor tijd kregen de Belgen nog twee goede mogelijkheden, met onder andere een bal op de paal. Het sluitstuk van het duel was er één van grote schoonheid. Ezechiel Fiemawhle kreeg de bal hoog mee de diepte in van Diego Gustavo, kapte zijn man uit en krulde vervolgens geweldig raak in de kruising.

Na 90 minuten werd er afgefloten met een 1 - 2 eindstand op het scorebord. Zodoende werd een week trainingskamp afgesloten met een leerzaam en nuttig duel tegen KAA Gent.

Uitwedstrijd in België

Volgende week speelt FC Volendam een oefenwedstrijd in België tegen KV Kortrijk. Zaterdag 22 juli wordt er om 15:00 uur afgetrapt in het Guldensporenstadion. Bekijk hier het volledige schema van de oefencampagne, met onder andere op zaterdag 29 juli de Albert Heijn Open Dag en de bijbehorende oefenwedstrijd tegen het Griekse PAS Lamia.

Scoreverloop
21' Hugo Cuypers 0 - 1
44' Andrew Hjulsager 0 - 2
87' Ezechiel Fiemawhle 1 - 2

FC Volendam eerste helft: Mio Backhaus; Deron Payne, Benaissa Benamar, Xavier Mbuyamba, Derry John Murkin; Carel Eiting, Flip Klomp, Robert Mühren; Bilal Ould-Chikh, Lequincio Zeefuik, Darius Johnson.

FC Volendam tweede helft: Mio Backhaus (60' Barry Lauwers); Rob Tol, Damon Mirani, Billy van Duijl, Derry John Murkin (60' Nash Bijnoe); Flip Klomp (60' Calvin Twigt), Milan de Haan, Diego Gustavo; Ezechiel Fiemwahle, Henk Veerman, Daryl van Mieghem.

KAA Gent: Davy Roef; Joseph Okumu, Tsuyoshi Watanabe, Hyun-Seok Hong, Hugo Cuypers; Julien de Sart, Matisse Samoise, Bram Lagae; Andrew Hjulsager, Pieter Gerkens, Malick Fofana.

Tekst: FC Volendam
Foto's: Fred Rotgans en Stefan van Nierop