FC Volendam sluit voorbereiding af met drie helften tegen Jong Ajax

Jong Ajax - FC Volendam 3 - 1 (0 - 0 / 1 - 1)

02 augustus 2024 / Oefenwedstrijd

FC Volendam heeft vrijdagmiddag het laatste oefenduel van de voorbereiding met 3 - 1 verloren van Jong Ajax. Op Sportpark De Toekomst werden drie helften van 45 minuten afgewerkt. Henk Veerman was trefzeker namens De Wijdbroeken.

Het duel begon vurig onder de brandende zon in Amsterdam. Binnen tien minuten hadden beide ploegen een eerste grote kans te pakken. FC Volendam noteerde die mogelijkheid via Robert Mühren. Vanuit stand schoot de spits de bal richting doel, maar hij zag doelman Charlie Setford met de vingertoppen redding brengen. Aan de andere kant was het Jan Faberski die zijn schot van richting zag worden veranderd, waarna het leer de lat raakte.

Daarna was het woord aan de ploeg van Rick Kruys, dat de eerste helft de bovenliggende partij was. Xavier Mbuyamba zag een kopkans gered worden door Setford, nadat een hoge voorzet goed werd voorgekopt door Alex Plat. Enkele minuten later beproefde Milan de Haan zijn geluk. Zijn harde schot van afstand kon worden gevangen door Setford. Een tegenvaller voor rust was het uitvallen van Déron Payne. Hij kon de wedstrijd niet hervatten vanwege een blessure.

Twee snelle goals

Na rust kantelde de wedstrijd. Jong Ajax nam het initiatief en kon ook al snel gevaarlijk worden. Mbuyamba moest op de doellijn een schot van Rico Speksnijder keren. Niet lang daarna kwamen de Amsterdammers ook op voorsprong via Jaydon Banel. Tien minuten na deze openingsgoal wisten de Volendammers de score alweer gelijk te trekken. Veerman werd gelanceerd en schoot de bal hard en hoog tegen de touwen: 1 - 1.

In de slotfase van de tweede helft kreeg FC Volendam nog twee behoorlijke mogelijkheden om met een voorsprong aan de derde helft te gaan beginnen. Robert Mühren werd op doelman Paul Reverson - die in het veld was gekomen voor Setford - afgestuurd en zag die doelman goed redding brengen. In blessuretijd was het Beukers die de tweede goal op zijn schoen had. Na een goede voorzet van Myron Mau-Asam probeerde de middenvelder het, maar wederom bracht Reverson redding. Veerman kon de rebound ook niet benutten.

Nieuwe namen

Het derde deel van de wedstrijd begon met veel nieuwe namen binnen de lijnen, waaronder Bilal Ould-Chikh. Met een goede voorzet stichtte hij direct gevaar, door Quincy Hoeve in stelling te brengen om te koppen. Zijn poging eindigde in de handen van Reverson. Aan de andere kant liet invaller David Kalokoh zich gelden. Eerst raakte hij nog de paal, maar uiteindelijk was hij trefzeker uit een vrije trap. 2 - 1.

Scoren uit een vrije trap werd ook geprobeerd door de ploeg van Rick Kruys. Imran Nazih bracht de bal goed voor het doel, maar Koen Blommestijn zag zijn inzet gepakt worden door de doelman. Jong Ajax wist het duel vervolgens in het slot te gooien, door een kwartier voor tijd de 3 - 1 te maken. Skye Vink kon vanuit een rebound die treffer op zijn naam zetten. In de slotfase waren er nog kansjes voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer op Sportpark de Toekomst. FC Volendam sluit de voorbereiding zodoende af met een 3 - 1 nederlaag tegen Jong Ajax.

De Graafschap-uit

FC Volendam start volgende week zondag de competitie met een uitduel tegen De Graafschap. De aftrap is om 16:45 uur op De Vijverberg in Doetinchem. Kaarten zijn te koop in de online ticketshop.

51' Jaydon Banel 1 - 0
63' Henk Veerman 1 - 1
108' David Kalokoh 2 - 1
117' Skye Vink 3 - 1

Opstelling Jong Ajax: Charlie Setford (73' Paul Reverson); Diyae Jermoumi (46' Julian Brandes), Precious Ugwu (46' Tim Receveur), Nick Verschuren (91' Dies Janse), Jorthy Mokio (46' Rida Chahid); Gerald Alders, Silvano Vos (62' David Kalokoh), Rico Speksnijder; Jan Faberski (46' Kayden Wolff), Don-Angelo Konadu (46' Skye Vink), Jaydon Banel.

Opstelling FC Volendam: Barry Lauwers (91' Khadim Ngom); Déron Payne (34' Daniël Beukers/91' Joey Antonioli), Xavier Mbuyamba (91' Gladwin Curiel), Benaissa Benamar (80' Marco Tol), Daan Steur (91' Caner Demircioglu); Alex Plat (91' Mika van der Horst), Yannick Leliendal (69' Imran Nazih), Milan de Haan (91' Bilal Ould-Chikh), Aurelio Oehlers (63' Myron Mau-Asam); Henk Veerman (91' Quincy Hoeve), Robert Mühren (91' Koen Blommestijn).

Tekst: FC Volendam
Foto's: Fred Rotgans & Chris Dingsdag