FC Volendam wint en is klaar voor competitiestart

FC Volendam - Jong Ajax: 4 - 2 (3 - 0)

31 juli 2021 / Oefenwedstrijd

Vanmiddag speelde FC Volendam in het Kras Stadion de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen Jong Ajax. Voorafgaand aan de wedstrijd werd één minuut stilte gehouden, om stil te staan bij het tragische overlijden van Ajax-speler Noah Gesser en zijn broer Isay. FC Volendam sloot de voorbereiding af met een 4 – 2 overwinning, mede door twee treffers van Robert Mühren.

De eerste tien minuten van de wedstrijd verliepen relatief rustig. De mogelijkheden in de openingsfase van de wedstrijd konden nauwelijks worden genoteerd. Rond het kwartier werden de eerste mogelijkheden van de wedstrijd gecreëerd door de gastheren. Eerst was het Robert Mühren die dichtbij de openingstreffer kwam. Zijn inzet werd ternauwernood geblokkeerd. Niet veel later probeerde Joey Antonioli met een halve volley Ajax doelman Charlie Setford te verschalken. De poging van Antonioli zeilde echter over het doel.

Naarmate de eerste helft vorderde werd Jong Ajax sterker. Het eerste wapenfeit van de gasten kwam van de voet van Christian Rasmussen. Zijn vrije trap ging maar net over het doel van Barry Lauwers. Enkele ogenblikken later trof Enric Llansana, uit een hoekschop, op fraaie wijze de paal. FC Volendam werd in deze fase ietwat achteruit gedrukt en moest zodoende loeren op een counter mogelijkheid.

Volendamse doelpuntenregen

Na dertig minuten gespeeld te hebben was daar plots de eerste treffer van de wedstrijd. Daryl van Mieghem stond vogelvrij bij de tweede paal. De rechtsbuiten nam de bal aan met binnenkant voet en plaatste deze laag in de verre hoek: 1-0. Eén minuut later was het wederom raak. Nu was het onze linksbuiten die goed mee op kwam bij de tweede paal. Ibrahim El Kadiri kwam snel bij de tweede paal en kon zodoende de bal binnen tikken: 2-0. Ook het derde doelpunt liet niet lang op zich wachten. Vijf minuten na de openingstreffer noteerde Mühren het derde doelpunt op het scorebord. Zijn kopbal was van uitzonderlijke schoonheid en plofte in de verre hoek binnen.

Jong Ajax sterk

De gasten uit Amsterdam kwamen sterk uit de kleedkamer. Kort na rust was eerst Naci Ünüvar gevaarlijk met een schot. Al snel in de tweede helft volgde het Amsterdamse doelpunt. De ingevallen Samir Ben Sallam beging een overtreding op de rand van het strafschopgebied. Max de Waal maakte optimaal gebruik van dit buitenkansje en legde de vrije trap keurig in de hoek: 3-1.

Lang konden de jonge Amsterdammers niet genieten van hun goal. Vrijwel direct vanaf de aftrap kreeg Mühren een niet te missen kans. Hij omspeelde doelman Setford en kon zo de bal in het lege doel schuiven: 4-1.

Slotstuk

Het slotstuk van deze wedstrijd kwam van de zijde van Jong Ajax. Na een goede Amsterdamse aanval stond Donny Warmerdam oog in oog met Lauwers. Hij aarzelde niet en schoof de bal achter de doelman: 4-2.

Gescoord werd er vervolgens niet meer. Zodoende sluit FC Volendam de oefencampagne in stijl af.

Seizoensouverture uit tegen FC Eindhoven

Volgende week vrijdag speelt FC Volendam de eerste wedstrijd van de competitie. De seizoensouverture vindt plaats in het Jan Louwers Stadion tegen FC Eindhoven. Deze wordt om 20:00 uur gespeeld.

32’ Daryl van Mieghem 1 - 0
33’ Ibrahim El Kadiri 2 - 0
37’ Robert Mühren 3 – 0
54’ Max de Waal 3 – 1
56’ Robert Mühren 4 – 1
76’ Donny Warmerdam 4 – 2

FC Volendam: Barry Lauwers; Denso Kasius (73. Josh Flint), Brian Plat (46. Mike Eerdhuijzen), Damon Mirani, Dean James (65. John Hilton); Calvin Twigt (73. Darius Johnson), Alex Plat (46. Samir Ben Sallam), Joey Antonioli (61. Kevin Visser); Daryl van Mieghem (86. Dyllandro Panka), Robert Mühren (65. Jim Beers), Ibrahim El Kadiri (46. Martijn Kaars).

Jong Ajax: Charlie Setford; Liam van Gelderen (61. Van der Sloot), Enric Llansana (46. Gibson Yah), Rio Hillen, Anass Salah-Edinne; Donny Warmerdam, Max de Waal, Kristian Hlynsson; Sontje Hansen (46. Giovanni Ribeiro), Christian Rasmussen (78. Terrence Douglas), Naci Ünüvar (61. Jeppe Kjaer Jensen).