FC Volendam ziet zege in slotfase uit handen glippen

MVV Maastricht - FC Volendam 2 - 2 (1 - 1)

12 september 2024 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam heeft in de slotfase het duel tegen MVV Maastricht uit handen zien glippen. De Volendammers kwamen vroeg op 1 - 0 achter. Via Henk Veerman werd het duel omgedraaid. Uiteindelijk viel in blessuretijd alsnog de 2 - 2.

FC Volendam begon het duel met debutant Jamie Jacobs in de basis. Het was thuisploeg MVV Maastricht dat het initiatief nam in de beginfase van de wedstrijd. Dit resulteerde in het eerste kwartier in twee enorme mogelijkheden voor de Limburgers. De eerste was voor Rayan Buifrahi, die zijn schot via de lat en de paal uiteindelijk niet in het doel zag eindigen. De tweede kans van dichtbij kon knap worden gekeerd door Barry Lauwers. Driemaal bleek echter scheepsrecht. Na dertien minuten was het Nabil El Basri die MVV Maastricht op voorsprong kopte.

Gelijkmaker uit het niets

Na deze 1 - 0 kwam de ploeg van Rick Kruys ook tot kansjes. De eerste poging was van Milan de Haan, die Romain Mathys de bal zag vangen. Enkele tellen later stuiterde een kopbal van Jacobs slechts een meter naast het doel. Na deze mogelijkheden kwam de klad in het duel. Beide ploegen kregen minder kansen en het werd een stuk slordiger.

Pas in minuut 37 kon MVV Maastricht een volgende goede mogelijkheid noteren. Buifrahi trok naar binnen, maar zag zijn te zachte schot gekeerd worden door Lauwers. Robert Mühren nam op zijn beurt Mathys onder vuur, nadat de bal in het drukzetten werd veroverd. De goalie kon echter redding brengen op de inzet van de aanvaller. Enkele minuten later was het alsnog raak. Via een goede loopactie kreeg Jacobs de bal mee. Hij wist op zijn beurt Henk Veerman te bereiken, die na het uitkappen van zijn tegenstander de 1 - 1 wist te maken.

Veerman opnieuw

Na de pauze probeerden de Volendammers meer initiatief te nemen. Na een kleine tien minuten kopte Xavier Mbuyamba bijna de voorsprong op het scorebord. De verdediger zag zijn kopbal uit een vrije trap van Bilal Ould-Chikh uiteindelijk gered worden door Mathys. Op het moment dat FC Volendam meer onder druk van de thuisploeg kwam te staan, was daar pardoes ook de voorsprong. Veerman vond de bal ineens voor zijn voeten in de zestien en schoot raak in de verre hoek. 1 - 2.

Met deze voorsprong op zak leek de ploeg van Kruys een stuk comfortabeler op het veld te staan. Er kwamen ook meer mogelijkheden. Zo zag Ould-Chikh een schot van afstand gekeerd worden door Mathys. Later was de buitenspeler opnieuw gevaarlijk, toen zijn schot maar net het doel miste. De thuisploeg werd nog gevaarlijk via een omhaal. Sven Braken zag zijn inzet echter een paar meter over het doel vliegen. In blessuretijd kreeg FC Volendam uiteindelijk ineens de deksel op de neus. Camil Mmaae schoot de bal vanaf rand strafschopgebied binnen. 2 - 2. Dit was kort daarna ook de eindstand.

FC Dordrecht-thuis

FC Volendam speelt aanstaande dinsdag de volgende wedstrijd. In het Kras Stadion wacht een ontmoeting met FC Dordrecht. De aftrap is om 20:00 uur.

13' Nabil El Basri 1 - 0
42' Henk Veerman 1 - 1
63' Henk Veerman 1 - 2
90+3' Camil Mmaae 2 - 2

MVV Maastricht: Romain Mathys; Tim Zeegers, Ozgur Aktas, Wout Coomans (83' Camil Mmaae), Lars Schenk; Bryan Smeets, Marko Kleinen (74' Iliano Timas Silva); Ferre Slegers (65' Robyn Esajas), Nabil El Basri (83' Saul Penders), Rayan Buifrahi (74' Ayman Kassimi); Sven Braken.

FC Volendam: Barry Lauwers; Gladwin Curiel, Mawouna Amevor, Xavier Mbuyamba, Yannick Leliendal; Bilal Ould-Chikh, Alex Plat, Jamie Jacobs, Milan de Haan; Robert Mühren (79' Quincy Hoeve), Henk Veerman (87' Imran Nazih).

Tekst: Rick Sinnige
Foto's: Fred Rotgans