Fiemawhle en Zeefuik zetten kroon op geslaagde Open Dag

FC Volendam - PAS Lamia FC: 2 - 0 (0 - 0)

29 juli 2023 / Oefenwedstrijd

De kers op de Albert Heijn Open Dag smaakte voor FC Volendam zoet. De oefenwedstrijd tijdens de jaarlijkse fandag tegen PAS Lamia werd met 2 – 0 gewonnen. Ezechiel Fiemawhle en Lequincio Zeefuik verzorgden de Volendamse treffers.

Na honderden handtekeningen, selfies en lachende gezichten werden tijdens het toetje van de Albert Heijn Open Dag de kicksen omgebonden. Dat deed het team van trainer Matthias Kohler met Carel Eiting en Xavier Mbuyamba in geledingen. Beide spelers keerden terug van de medische belemmering die hen parten speelden bij de afgelopen oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat PAS Lamia, dat zich afgelopen seizoen knap handhaafde in de Griekse Eredivisie, genoegen nam met het dichthouden van de achterste linie. Dat lukte in het eerste half uur vrij aardig. FC Volendam voetbalde fatsoenlijk op de helft van de tegenstander, maar had moeite om noemenswaardige kansen te creëren. Voorzetten van Bilal Ould-Chikh en Derry John Murkin vonden geen Volendams hoofd, terwijl Eiting met een vrije trap in kansrijke positie de Griekse muur trof. Mbuyamba vond uit een vrije trap wel het doel, maar zag even daarvoor Mühren in buitenspelpositie actief deelnemen aan de aanval, waardoor de treffer werd afgekeurd.

Aandringen

Vlak voor rust drong FC Volendam pas écht aan. Benaissa Benamar dacht uit een voorzet van Calvin Twigt de bal binnen te schieten, maar zag tot zijn eigen verbazing Flosard Malci de bal uit het doel werken. Daarna vonden ook Murkin (hard schot geblokt) en Mbuyamba (kopbal uit een corner, redding doelman Gergely Nagy) het net niet. De thuisploeg moest halverwege daarom genoegen nemen met de brilstand.

De opleving in het laatste gedeelte van de eerste helft kreeg na de pauze geen vervolg. De oranjehemden domineerden, maar drukten het overwicht niet uit in kansen, laat staan in doelpunten. De thuisploeg kwam niet verder dan wat gevaar uit voorzetten en hoekschoppen. Sterker nog, de grootste kans was voor de Griekse gasten. Aanvoerder Adam Tzenetopoulos vergat uit een hoekschop de bal binnen te tikken, waardoor deze in de handen eindigde van FC Volendam-doelman Mio Backhaus.

Uit de tegenaanval was het plotseling raak voor de thuisploeg. Na een snelle omschakeling via Ould-Chikh en Robert Mühren belandde de bal bij invaller Ezechiel Fiemawhle. Laatstgenoemde tikte de bal eenvoudig binnen voor de openingstreffer en alweer zijn derde treffer deze oefencampagne. De kroon op een geslaagde Open Dag werd gezet door Lequincio Zeefuik. De ingevallen aanvaller tikte in de slotminuut uit een scrimmage, veroorzaakt door een halve inzet van Flip Klomp, de tweede Volendamse goal binnen.

Alanyaspor in Alkmaar

Komende dinsdag speelt FC Volendam in Alkmaar de volgende wedstrijd in de oefencampagne. De aftrap op het complex van Alkmaarsche Boys is om 18:30 uur. Tickets zijn te koop via de online ticketshop van FC Volendam.

74’ Ezechiel Fiemawhle 1 – 0
89’ Lequincio Zeefuik 2 – 0

Opstelling FC Volendam: Mio Backhaus; Déron Payne (76’ Vernon Addo), Benaissa Benamar (61’ Damon Mirani), Xavier Mbuyamba (61’ Brian Plat), Derry John Murkin; Calvin Twigt (61’ Flip Klomp), Darius Johnson (46’ Imran Nazih), Carel Eiting (46’ Billy van Duijl); Ibrahim El Kadiri (46’ Ezechiel Fiemawhle, Robert Mühren (76’ Lequincio Zeefuik), Bilal Ould-Chikh.

PAS Lamia: Gergely Nagy, Adam Tzenetopoulos, Matías Acuna, Álex Mula, Ruben Martinez, Georgios Giannoutsos, Vykintas Slivka, Flosard Malci, David Simon, Kyriakos Papadopoulos, Theofanis Tzandaris.

Tekst: FC Volendam
Foto's: Fred Rotgans