Go Ahead werkt niet mee aan glansvol Eredivisie-afscheid

FC Volendam - Go Ahead Eagles: 1 - 2 (1 - 1)

19 mei 2024 / Eredivisie

De huldigingen van Robert Mühren (tweehonderdste wedstrijd voor FC Volendam) Bilal Ould-Chikh (speler van het jaar) en Calvin Twigt (talent van het jaar), het debuut van Kayne van Oevelen; het had een Eredivisie-afscheid met een lach verdiend. Ondanks een prima Volendamse wedstrijd werkte tegenstander Go Ahead Eagles niet mee aan glansvolle aftocht. In de slotfase gingen de Deventenaren er met de 1 – 2 winst vandoor.

Het duel in het Kras Stadion begon feestelijk met de huldigingen voor het genoemde trio. Die energie namen de Volendammers mee toen eenmaal de bal ging rollen. Met name basisklant Achraf Douiri zorgde voor dreiging aan de linkerflank en creëerde daarmee een handvol kansen in de openingsfase. De vrije inzet van Darius Johnson op aangeven van Douiri werd gered door Eagles-doelman Jeffrey de Lange en niet veel later zag de buitenspeler en poging richting de lange hoek gekraakt. Ook Darius Johnson waagde een schot op doel, maar vond het zijnet. Op dat moment had debutant Van Oevelen al zijn eerste tegendoelpunt moeten slikken. Uit de kluts belandde de bal voor de voeten van Philippe Rommens, die met een schot in de lange hoek de openingstreffer aantekende.

FC Volendam bleef aanzetten en dacht via Robert Mühren op gelijkte hoogte te komen. De knappe kopbal van de Volendammer op aangeven van Douiri werd echter ingezet in buitenspelpositie. Ook Oskar Buur stoomde een aantal keren op vanaf de rechterflank, maar kende geen gelijk in zijn vervolgpass. De verdiende gelijkmaker kwam in de blessuretijd alsnog op het bord. Luke Le Roux pikte een afvallende bal randje zestien op en volleerde al hooghoudend hard tegen de touwen: 1 – 1.

Ook uit de kleedkamer drukte FC Volendam het gaspedaal in. Eerst excelleerde Van Oevelen toen hij oog-in-oog met Victor Edvardsen een vrijwel zekere goal voorkwam met z’n voet, daarna eindigde een kopbal van Xavier Mbuyamba via doelman de lange langs de verkeerde kant van de paal. Douiri zag eerder al een poging in de verre hoek stranden in schoonheid. Even later toon Van Oevelen aan niet bang te zijn toen Breum voor zijn neus opdook, geen twijfelde kende en voor gevaar voor eigen leven de bal onderschepte. Een korte behandeling aan het gezicht later hervatte debutant met een lach op het gezicht de wedstrijd.

Klutssituatie

Daar waar de wedstrijd onbeslist leek te eindigden, gooide Enric Llansana voor FC Volendam roet in het eten. Ook deze Deventerse goal ontstond uit een klutssituatie, waar de Go Ahead-verdediger dankbaar gebruik van maakte: 2 – 1. De Volendamse fans lieten hun helden niet in de steek en zwaaiden samen met de teleurgestelde spelers het Eredivisiejaar uit.

Zoals bekend acteert FC Volendam het volgende seizoen een niveautje lager. Toch gaat FC Volendam altijd weer heen. Dat liet ook de Hekside zien gedurende de wedstrijd met hun fraaie spandoek. Ga ook volgend seizoen Heen en verleng jouw seizoenkaart!

Scoreverloop:
16' Phillipe Rommens 0 – 1
45+2’ Luke Le Roux 1 – 1
89’ Enric Llansana 1 – 2

FC Volendam: Kayne van Oevelen (88’ Mio Backhaus); Oskar Buur, Xavier Mbuyamba (64’ Josh Flint), Benaissa Benamar, Brian Plat (64’ Safouane Karim); Damon Mirani, Calvin Twigt, Luke Le Roux; Darius Johnson (88’ Quincy Hoeve), Robert Mühren (73’ Zach Booth), Achraf Douiri.

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Luca Everink (77’ Pim Saathof), Jamal Amofa, Gerrit Nauber, Bas Kuipers (77’ Dean James); Evert Linthorst, Philippe Rommens (62’ Enric Llansana), Victor Edvarsen (77’ Soren Tengstedt); Bobby Adekanye, Oliver Edvardsen (45’ Finn Stokkers), Jakob Breum.

Tekst & foto's: FC Volendam
Laatste nieuws