Goffert blijft onvruchtbare grond na verlies tegen NEC

N.E.C. Nijmegen - FC Volendam: 1 - 0 (1 - 0)

15 maart 2021 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam heeft op een koude maandagavond de onvruchtbare reeks in het Gofferstadion geen halt toe kunnen roepen. Dertig jaar na de laatste overwinning tegen NEC lukte het de mannen van trainer Wim Jonk ook deze editie niet te winnen. De Nijmegenaren pakten de volle buit: 1 - 0.

Het op papier smakelijk duel kende ook een heerlijke start. Ibrahim El Kadiri etaleerde zijn handelsmerk; op ruim twintig meter van de goal sneed hij naar binnen en haalde uit. Waar hij afgelopen vrijdag tegen FC Den Bosch op die manier raak schot, zag de dribbelaar zijn poging nu de buitenkant van de paal kussen. Even later had Jordy Bruijn voor de thuisploeg de openingstreffer op de voet. De veelscorende middenvelder maaide echter in kansrijke positie half over de bal.

Bruijn stond na ruim een kwartier wel aan de basis van de eerste treffer. De rechtspoot werd op zo’n twintig meter van het doel onderuitgehaald, waarna ploeggenoot Elayis Tavsan het buitenkansje uitpakte en de vrije trap fraai binnenkrulde. Daarna waren kansen niet besteed aan Edgar Barreto (kopbal), Javier Vet en Tavsan (beiden een schot).

Stuur

NEC zat achter het stuur en maakte richting het einde van de eerste helft de meeste aanspraak op een nieuwe goal. Tot tweemaal toe weet de Volendam-verdediging Vet van een doelpunt te houden. Daar zet FC Volendam een lastig schot van Antonucci en een gevaarlijke dribbel van Derry John Murkin in de zestien tegenover.

Na de pauze laten de gasten meer van zich horen. Eerst probeert Mohamed Betti het met een schot van afstand, daarna versiert Samuele Mulattieri een vrije trap in gevaarlijke positie na een uitstekende individuele actie. Het blijft echter bij speldenprikjes van Volendamse kant, want het meeste gevaar speelt zich af voor de neus van Joey Roggeveen. Janga kan een voorzet niet verlengen, terwijl ook de kopbal van Vet geen doel treft.

Debuut

Nadat jeugdproduct Jay Kruiver zijn debuut maakte in de ploeg van trainer Wim Jonk en Francesco Antonucci een schot in de handen van Matthijs Branderhorst loste, werd het spel van beide kanten slordiger. FC Volendam rook zodoende bloed en mikte een aantal keren op de omschakeling. In de eindfase was het echter niet secuur genoeg om doelrijpe kansen te creëren. Aan de overkant verzuimde ook NEC’er Tavsan de trekker over te halen. De ingevallen Martijn Kaars had nog de grootste kans om zijn ploeg aan een resultaat te helpen, maar zijn kopbal bij trof de handschoenen van Branderhorst.

Revanche

Zodoende keerde FC Volendam met lege handen naar huis en kwam er geen einde aan de historische reeks. Vrijdag heeft het team van Jonk alweer een kans op revanche. Dan komt NAC Breda op bezoek in het Kras Stadion.

Scoreverloop
19’ Elayis Tavsan 1 - 0

NEC Nijmegen: Mattijs Branderhorst; Rens van Eijden (10' Kevin Bukusu), Cas Odenthal, Edgard Barreto; Bart van Rooij, Javier Vet, Jordy Bruijn, Dirk Proper, Souffian El Karouani; Rangelo Janga, Elayis Tavsan.

FC Volendam: Joey Roggeveen; Mohamed Betti (67’ Jay Kruiver), Marco Tol, Micky van de Ven, Derry John Murkin; Alex Plat, Francesco Antonucci, Boy Deul; Zakaria El Azzouzi (80’ Martijn Kaars), Samuele Mulattieri, Ibrahim El Kadiri (80’ Calvin Twigt).

Tekst: Sonny Sier
Foto's: Fred Rotgans
Laatste nieuws