Hete middag voor FC Volendam op de Vijverberg

09 augustus 2020 / Oefenwedstrijd

FC Volendam reist zondag af naar Doetinchem voor de oefenwedstrijd met divisiegenoot De Graafschap. De wedstrijd tussen de nummers twee en drie van de vorige ranglijst levert vaak veel spektakel. Zo eindigde d ontmoeting in het Kras Stadion in 3-3.

Smaakmaker

Net als FC Volendam heeft ook De Graafschap inmiddels een aantal oefenwedstrijden in de benen. Winst was er op De Treffers (4-1), Helmond Sport (3-1) en FC Eindhoven (1-0), terwijl FC Volendam afgelopen woensdag buurman FC Volendam nog versloeg met 5-0. Bij De Graafschap zullen de mannen van Wim Jonk zeker weer rekening moeten houden met Ralf Seuntjens. Hij produceerde vorig seizoen 16 doelpunten. In totaal scoorde hij in zeventien wedstrijden zes keer tegen FC Volendam. Vorig seizoen was hij in zowel het eerste als het tweede trefzeker tegen de Volendamse hoofdmacht.

In de afgelopen transferperiode raakte de Superboeren een aantal sleutelspelers kwijt zoals Hidde Jurjus en Branco van den Boomen. Met Elmo Lieftink en Rody de Boer als vervangers in de gelederen zijn zij ook spelers om vooral een oogje voor in het zeil te houden. Ook Rick Dekker, Julian Lelieveld, Joey Konings, Danny Verbeek en Marlon Versteeg zijn nieuw.

In totaal speelde FC Volendam 32 keer tegen De Graafschap in competitief verband. Zeven keer wisten de wijdbroeken te winnen, negen werden de punten gedeeld en zestien keer verloren de Volendammers van De Graafschap.

Laatste vijf ontmoetingen

20-12-2019 | FC Volendam - De Graafschap 3 - 3
Jari Vlak, Gijs Smal, Francesco Antonucci

23-08-2019 | De Graafschap - FC Volendam 3 - 0

09-02-2018 | De Graafschap - FC Volendam 2 - 1
Joey Veerman

22-09-2017 | FC Volendam - De Graafschap 0 - 0

14-04-2017 | FC Volendam - De Graafschap 2 - 2
Enzo Stroo 2x

Livestream

De wedstrijd tussen FC Volendam en De Graafschap is live te zien op FOX Sports 2. Daarnaast is de wedstrijd te volgen via Twitter en de Instagram Story.Laatste nieuws